YOUNG ONES #4 YOUNG MUSICIANS BRUGES

We zijn alle vijf jonge klassieke muzikanten uit Brugge die YMB willen gebruiken als springplank om als artiest te experimenteren met verschillende soorten projecten die ons werk bij een divers publiek kunnen brengen. We willen niet het zoveelste in een keurslijf gedrukt klassiek ensemble zijn, met een saaie, stoffige uitstraling. We zijn wel klassiek geschoolde muzikanten en klassieke muziek is ook wat we brengen naar de mensen, maar we willen ons niet beperken tot eenzelfde trouw publiek. We mogen niet vergeten dat het klassieke repertoire zich uitstrekt over een tijdspanne van honderden jaren, tot vandaag, met grote thema’s die ook nog vandaag mensen aanspreken.

- Young Musicians Bruges

Jongeren van alle slag zoeken hun weg in en door Brugge. Iets houdt hen bezig, boeit hen, doet hen actie ondernemen. In de Young Ones kruisen twee (of meerdere) personages elkaar en worden hun verhalen samen in beeld gebracht. Sarazon Creative volgt hen – in de stad en daarrond – en capteert een belangrijk moment in hun leven...

"De focus bij de Young Ones ligt op wat hen drijft in deze stad, wat hen naar hier haalt of simpelweg wat hen hier houdt. Naar mijn idee, slagen we er in om een eerlijk beeld te geven van wat onze stad bruisend, levend en aantrekkelijk maakt door de ogen van zeer uiteenlopende jongeren.

Het is een feit dat in vergelijking met andere steden hier minder gefeest wordt (hoewel ik altijd wel een dansplekje en drankje heb gevonden) en er minder te doen is (de stad is gewoon kleiner), maar dat weegt niet op tegen wat er allemaal wel is. Hoe klein het hier ook schijnt te zijn, ik heb nog steeds geen tijd genoeg om alles te doen en te gaan bezoeken die ik zou willen."

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.