Alexander

Alexander Declercq (1998) startte zijn opleiding piano aan het Stedelijk Conservatorium van Brugge bij Ann Roelens. Twee jaar later begon hij er ook met klarinet bij Filip Demeyer (later Vlad Weverbergh en Geert Baeckelandt). Na zijn afstuderen in Brugge vervolgde hij zijn weg in het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij Jan Michiels (piano). Dit jaar behaalde Alexander twee diploma’s; zijn master voor piano en zijn bachelor voor klarinet bij Benjamin Dieltjens. Naast de goede coaching van deze docenten in Brussel kreeg Alexander masterclasses van talrijke invloedrijke en internationale docenten. Op het solo-repertoire spitst Alexander zich graag toe, maar hij houdt minstens even veel van kamer- en orkestmuziek waardoor hij al in binnen- en buitenland concerteerde (Hongarije, Frankrijk, Californië…). Momenteel vervolmaakt Alexander zijn studies in Keulen bij Sheila Arnold.

IMG 1536

Alexander is één van de vijf leden van Young Musicians Bruges. Een collectief dat vijf jonge getalenteerde muzikanten samenbrengt om hun overtuiging van het belang van muziek te delen met een breed publiek. Dat dit midden in tijden van crisis gebeurde, mag misschien vreemd klinken, maar eigenlijk was het niet meer dan een logische stap. Alle vijf min of meer van dezelfde leeftijd, komen ze immers uit Brugge. Alle vijf hebben ze hun eerste stappen in de muziek gezet aan het Stedelijk Conservatorium van Brugge. En alle vijf studeerden ze verder aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel waar ze het het plezier van samen musiceren ondervonden.

Met hun jeugdige enthousiasme hopen ze als artiest de band tussen mensen te versterken met de verbindende en helende kracht die muziek bezit. Eerder dit jaar brachten ze een programma over hoe we als mens sinds de coronacrisis op zoek moeten gaan naar een nieuw soort intimiteit. Ze hebben nog heel wat frisse ideeën en plannen en dat we nog vaak van hen zullen horen, dat staat vast!

Kom hier meer te weten over Young Musicians Bruges...

IMG 1500

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.