Ilona

Ilona Ingels, geboren te Brugge (1997), begon haar muzikale scholing als 8-jarige aan het Stedelijk Conservatorium van Brugge. Zowel de opleiding hobo als althobo heeft ze succesvol afgerond bij leerkracht Jan Wauters, respectievelijk in 2015 en 2017. Ze vervolgde haar opleiding in september 2015 aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij docent Karel Schoofs. Gedurende het academiejaar 2018-2019 heeft ze een Erasmusuitwisseling voltooid te Strasbourg aan de Haute École des Arts du Rhin bij Sébastien Giot en Christian Schmitt. In juni 2020 behaalde ze haar masterdiploma hobo met verve. Vanaf september 2020 startte ze met een masteropleiding althobo bij Dimitri Mestdag en vervolgt ze haar studies hobo als concertmusicus bij Karel Schoofs. Ilona speelde reeds in verscheidene orkesten mee zoals het Rotterdams Pilharmonisch Orkest, Belgian National Orchestra, Orchestre Philharmonique Royal de Liège, JeugdOrkest Nederland, Nationaal Jeugd Orkest, Frascati Symphonic en andere!

IMG 1554

Ilona is één van de vijf leden van Young Musicians Bruges. Een collectief dat vijf jonge getalenteerde muzikanten samenbrengt om hun overtuiging van het belang van muziek te delen met een breed publiek. Dat dit midden in tijden van crisis gebeurde, mag misschien vreemd klinken, maar eigenlijk was het niet meer dan een logische stap. Alle vijf min of meer van dezelfde leeftijd, komen ze immers uit Brugge. Alle vijf hebben ze hun eerste stappen in de muziek gezet aan het Stedelijk Conservatorium van Brugge. En alle vijf studeerden ze verder aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel waar ze het het plezier van samen musiceren ondervonden.

Met hun jeugdige enthousiasme hopen ze als artiest de band tussen mensen te versterken met de verbindende en helende kracht die muziek bezit. Eerder dit jaar brachten ze een programma over hoe we als mens sinds de coronacrisis op zoek moeten gaan naar een nieuw soort intimiteit. Ze hebben nog heel wat frisse ideeën en plannen en dat we nog vaak van hen zullen horen, dat staat vast!

Kom hier meer te weten over Young Musicians Bruges...

IMG 1500

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.