Victor

Victor Pevernagie (1998) startte op 8-jarige leeftijd met viool in het Stedelijk Conservatorium Brugge bij Lieve Dreelinck. In 2011 nam hij deel aan de VLAMO-wedstrijd, waar hij de eerste prijs behaalde in de categorie strijkers. Reeds vanaf jonge leeftijd nam Victor deel aan muziekstages zoals Respiro Dell' Arte en Muzikamp. Na het behalen van zijn diploma DKO in het Stedelijk Conservatorium van Brugge, ging hij zijn studie vervolgen bij Erik Sluys in de Muziekacademie te Anderlecht. Sinds 2016 studeert Victor aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel in de klas van Zygmunt Marek Kowalski. In 2018 ontving hij de aanmoedigingsprijs van de Stedelijke Culturele Raad (Brugge). Victor speelde al mee met orkesten zoals Brussels Sinfonietta, Le Collectif Musical, Frascati Symphonic en Youth Orchesta Flanders. Hij speelt op een viool van Pierre-André Véron uit 1720 (!!!).

IMG 1608

Victor is één van de vijf leden van Young Musicians Bruges. Een collectief dat vijf jonge getalenteerde muzikanten samenbrengt om hun overtuiging van het belang van muziek te delen met een breed publiek. Dat dit midden in tijden van crisis gebeurde, mag misschien vreemd klinken, maar eigenlijk was het niet meer dan een logische stap. Alle vijf min of meer van dezelfde leeftijd, komen ze immers uit Brugge. Alle vijf hebben ze hun eerste stappen in de muziek gezet aan het Stedelijk Conservatorium van Brugge. En alle vijf studeerden ze verder aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel waar ze het het plezier van samen musiceren ondervonden.

Met hun jeugdige enthousiasme hopen ze als artiest de band tussen mensen te versterken met de verbindende en helende kracht die muziek bezit. Eerder dit jaar brachten ze een programma over hoe we als mens sinds de coronacrisis op zoek moeten gaan naar een nieuw soort intimiteit. Ze hebben nog heel wat frisse ideeën en plannen en dat we nog vaak van hen zullen horen, dat staat vast!

Kom hier meer te weten over Young Musicians Bruges...

IMG 1500

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.