Guillaume

Guillaume Michiels werd in 1997 geboren tussen de koor- en orgelmuziek van zijn familie. Hij begon zijn hoornopleiding aan het Stedelijk Conservatorium van Brugge bij Jeroen Billiet en trok nadien naar het Koninklijk Conservatorium van Brussel om zich verder te specialiseren bij Luc Bergé, bij wie hij op dit moment zijn tweede jaar master afwerkt. Aanvullend volgde hij geregeld masterclasses bij internationaal gerenommeerde hoornisten. Naast zijn passie voor kamermuziek, treedt Guillaume meestal op in orkestverband. Zo speelde hij reeds mee met het Belgian National Orchestra en de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen. Sinds september 2020 is hij aangenomen als hoornist bij de Koninklijke Muziekkapel van de Marine. Zijn bijzondere liefde voor de muziek motiveert Guillaume vanuit de eigenschap van kunst en muziek om mensen te verbinden. Daarom is het lesgeven voor hem een wezenlijk deel in het leven van de muzikant.

IMG 1528

Guillaume is één van de vijf leden van Young Musicians Bruges. Een collectief dat vijf jonge getalenteerde muzikanten samenbrengt om hun overtuiging van het belang van muziek te delen met een breed publiek. Dat dit midden in tijden van crisis gebeurde, mag misschien vreemd klinken, maar eigenlijk was het niet meer dan een logische stap. Alle vijf min of meer van dezelfde leeftijd, komen ze immers uit Brugge. Alle vijf hebben ze hun eerste stappen in de muziek gezet aan het Stedelijk Conservatorium van Brugge. En alle vijf studeerden ze verder aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel waar ze het het plezier van samen musiceren ondervonden.

Met hun jeugdige enthousiasme hopen ze als artiest de band tussen mensen te versterken met de verbindende en helende kracht die muziek bezit. Eerder dit jaar brachten ze een programma over hoe we als mens sinds de coronacrisis op zoek moeten gaan naar een nieuw soort intimiteit. Ze hebben nog heel wat frisse ideeën en plannen en dat we nog vaak van hen zullen horen, dat staat vast!

Kom hier meer te weten over Young Musicians Bruges...

IMG 1500

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.