Mathias Debevere: “Ik wil graag nog veel meer een ‘jeugdhuis’ maken van De Snuffel.”

Mathias is een jeugd- en cultuurwerker in hart en ziel. Zijn liefde voor het organiseren van evenementen is ontstaan toen hij in de scouts zat. Daarnaast is hij gepassionneerd door cultuur in Brugge. Hij is lid van de organisatie Kunstenal, die jonge Brugse kunstenaars een ruimte wil bieden om hun werk te kunnen exposeren. Mathias is sinds juni aan het werk bij Snuffel Hostel als publiekswerker met een focus op jongeren. Hij organiseert allerlei evenementen om jongeren de ruimte te kunnen geven om hier een eigen plek van te maken.

DSCF0356

Wat houdt dat precies in: jongeren een ruimte kunnen geven?

Mathias: “Dit gaat van een concertje kunnen meepikken van een lokale band tot zelf evenementen organiseren als beginnend collectief. Voor iedereen wat wils. We willen graag de toeristen die hier komen slapen ook verbinden met de lokale Bruggelingen.”

Wat zou jij graag willen zien in de toekomst bij Snuffel Hostel?

“De Snuffel is altijd al een super gezellige plek geweest om te komen als Bruggeling. Wat mijn voorgangers Isa & Lander hebben gedaan was altijd de max. Er is heel veel dat we willen behouden binnen de werking van De Snuffel, waaronder onze caféconcerten en Week van de Snuffel. Ik wil graag nog veel meer een ‘jeugdhuis’ maken van De Snuffel. Ik wil veel meer kunnen organiseren met en door jongeren. Als publiekswerker is het niet mijn taak om hier zelf alles te doen. Er moet ook ruimte gemaakt worden voor jongeren om te kunnen experimenteren en zelf dingen te kunnen organiseren. We hebben hier een hele mooie polyvalente zaal die niet altijd wordt benut. In de toekomst willen we die zaal ook vaker verhuren. Als jongeren hier bij ons iets willen organiseren is dit voor ons een super grote meerwaarde, want dat is net hetgene wat we willen aanbieden.”

Dus jongeren mogen jou contacteren als ze graag iets willen organiseren?

“Zeker! We kunnen dan samen dingen op poten zetten. Ik ondersteun daarin ook als er specifieke vragen zijn: techniek, hoe organiseer je een evenement, materiaal. Zo kunnen we de kosten inperken voor iedereen die iets wil organiseren. Hiermee maken we drempel ook wel lager voor jongeren.”

En hoe zit het met de programmatie voor 2023?

“In februari is de start van het nieuwe programma. We beginnen met een groot openingsevenement. Onze hostel wordt opengesteld voor publiek als tentoonstellingsruimte voor jonge kunstenaars. Inwoners van Brugge mogen hier niet slapen bij ons, maar we willen hen toch de mogelijkheid geven om onze kamers te kunnen bezichtigen. Ernaast hebben we ook heel wat bands die langskomen in onze concertzaal, onder andere La Jungle & TUKAN.”

Interesse om iets in Snuffel te organiseren? Contacteer Mathias via events@snuffel.be

Tekst & beeld: Cato Crevits
Uit BLVRD Magazine editie #31

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.