Looking for a serious thing or not so serious fling?

Om iemand te leren kennen hoef je je al lang niet meer aan te sluiten bij alle mogelijke verenigingen in je buurt of te wachten tot het lot de ware tot bij jou brengt. Tegenwoordig past ons datingleven gewoon in onze broekzak! Heb je nog geen valentijntje gescoord? Probeer dan eens een datingapp. Of je nu een langdurige relatie zoekt of een avontuurtje wilt beleven, apps genoeg die bij jou passen.

Ricky Bekstok Scorpio Sisters 90 kopie

Welke datingapp kies ik?

Tinder

Voor wie onder een steen heeft geleefd: Tinder is een app waarbij je naar rechts swipet als je iemands profiel interessant vindt. Swipet die persoon ook naar rechts bij jou, dan ontstaat er een match en kunnen jullie chatten. Valt er iemand niet echt in de smaak? Dan swipe je naar links.

Bumble

Bij deze app moeten de vrouwen het initiatief nemen wanneer er een match is. Leuk om te weten: het is niet alleen een datingapp, je kunt met Bumble BFF ook vrienden maken en met Bumble BIZZ je professionele netwerk uitbreiden.

Happn

Happn wil het lot een handje helpen: de app koppelt je niet gewoon aan profielen in je buurt, maar aan mensen die vaak op dezelfde plekken komen als jij en dus waarschijnlijk al bepaalde interesses met je delen.

Once

De naam verklapt het al een beetje, maar Once toont je elke dag één match die bij jou past. De match is handmatig geselecteerd door koppelaars. Klikt het niet? Dan krijg je de volgende dag een nieuw voorstel. Naar eigen zeggen is de app meer gericht op kwaliteit en niet op kwantiteit. Je verschijnt trouwens enkel en alleen bij je match, dus je profiel is niet voor jan en alleman zichtbaar.

Grindr
Grindr is gelijkaardig aan andere apps, maar richt zich specifiek op de LGBTQ-gemeenschap. Ook als je nieuwsgierig bent of nog niet goed weet waar je naar op zoek bent, is deze app een goede keuze.

Testimonials

“Ik ben fan van datingapps, om het ‘zoekgebied’ uit te breiden. Je kunt niet blijven vragen aan je vrienden of ze nog iemand kennen. Wat ik wel een valkuil vind, is dat je al snel blijft swipen. Je kan een goeie babbel hebben met iemand, maar dan match je nét met iemand die er ook leuk uitziet en zo ben je vertrokken. Het kan dus lichtjes verslavend werken. 😉

- .

“Soms heb ik wat rare types ontmoet, ik heb zelfs eens een date gehad die op zoek was naar drugs. Maar uiteindelijk heb ik mijn perfecte match wel gevonden! We zijn nu al acht jaar samen en ondertussen zijn we getrouwd en hebben we kindjes samen.”

- .

“Ik heb ooit onbedoeld een dubbeldate gehad. Ik had afgesproken met een man en aan het tafeltje naast ons waren een andere man en vrouw ook op een eerste date. Er stond een plant tussen onze tafels en de ‘buurman’ was vrij nieuwsgierig en stelde ons af en toe een paar vragen tussen de plant door. ‘En, hoe gaat het daar?’, ‘Is het jullie eerste date?’ enzovoort. Mijn date zegt op een bepaald moment: ‘Ewel, loopt het daar niet goed, ben je haar al beu misschien?’ en hij stelt al lachend voor om eens van date te wisselen. De mannen zijn dan effectief van plaats gewisseld. Na een tijdje wou ik eigenlijk ook wel eens naast mijn buurvrouw zitten en zo hebben we uiteindelijk de twee tafeltjes samen geschoven en met z’n vieren zitten babbelen. Het klikte het best met Febe en wij zijn zelfs contact blijven houden. Het grappige is dat we een paar maand later in een ander café opnieuw allebei een date hadden. Dan dachten we onmiddellijk: ‘Allez, kom er maar weer bij zitten’ en het werd opnieuw een ongeplande dubbeldate. Om het helemaal bizar te maken: Febe is nu samen met een ex van mij.”

- .

“Ik heb soms het gevoel dat ik in de fitness ben en het rondom mij wemelt van de mannen die willen uitpakken met hun spierballen. Als ze nu eens de ballen hadden om bij een match een toffe babbel aan te gaan … Maar na veel swipes naar links en een zeldzame swipe naar rechts (tussen alle fitnessdudes) kreeg ik toch een match! En kijk … bijna drie maand en vele babbels later mag ik hem mijn lief noemen.”

- .

“Voor mij is swipen op datingapps zoals scrollen op Tiktok: een heel tof tijdverdrijf voor op het toilet.”

- .

“Om elkaar te leren kennen, hadden mijn vriend en ik maar twee dingen nodig: een coronalockdown en een Tinderprofiel. Mijn vriend had de app al een paar maand, ik maakte het profiel aan omdat ik door de coronamaatregelen de moed wat verloor om spontaan iemand tegen te komen. Ik ben blij dat Tinder de afstand tussen jezelf en de mogelijke match toont, want die ‘op minder dan 1 km’ heeft ons het nieuwsgierige duwtje in de rug gegeven. Ik swipete al op dag één naar rechts omdat ik blij was een vriendelijk gezicht te zien tussen de gespierde borstkassen, tattoos, honden of auto’s. Uiteindelijk heb ik de app maar drie dagen gehad, maar Tinder had me dus al vanaf de eerste avond aan de perfecte match geholpen. Onze eerste date was coronaproof op anderhalve meter van elkaar, romantisch kun je het dus niet noemen, maar wel uniek. Ondertussen zijn we bijna drie jaar samen en binnenkort gaan we samenwonen. Daar zijn we de app (en een leuke portie toeval) heel dankbaar voor.”

- .

Tekst: Ellemijn Van Puymbroeck, Beeld: Scorpio Sisters
Uit BLVRD Magazine editie #32

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.