Voor feestvierders en wereldburgers

Feest in ’t Park, dé aftrap van een zwoele zomer, maar vooral een formidabel feest van verbinding. En omdat solidariteit - maar ook gewoon samen genieten van muziek - belangrijker is dan ooit, waait er op 29 juni een nieuwe wind door het Minnewaterpark. Het festivalterrein breidt uit, dus er is nog meer ruimte voor concerten, workshops, lekker eten en volop zomeren in ’t park. Laat het aftellen beginnen!

Sweat baby sweat, want de laatste zaterdag van juni valt er weer heel wat te beleven in het Minnewaterpark. Maak vrienden, buren en collega’s maar al warm voor Feest in ’t Park, een zonovergoten (ja, daar rekenen we op!) dag vol festivalbeleving en (inter)nationale topartiesten.

Feest in welk park?

Het Minnewaterpark, die heerlijke groene plek aan het water, vormt al 33 jaar het decor voor Feest in ’t Park. Het park werd heraangelegd, dus verandert de festivalsetting dit jaar volledig. De festivalsite wordt uitgebreid met het Bargeplein en helemaal anders ingedeeld. Nóg meer zomerse festivalvibes dus, en vooral een nieuw gezellig terras vol eetstandjes, foodtrucks, duurzame gerechten en kleurrijke cocktails.

FIP 23 Jonatan Fux 1986 218

Wereldburgers united

Feest in ’t Park wordt opnieuw een feest vol muziek, maar vooral van verbinding, ontmoeting en solidariteit. Samen naar een duurzamere wereld, dat is ook deze keer de rode draad doorheen het festival. Hoe de organisatoren dat doen? Door er een heel mondiaal feest van te maken, en op een leuke en laagdrempelige manier aan te zetten tot wereldburgerschap.

De SDG’s of Sustainable Development Goals opgesteld door de VN, dienen hierbij als kapstok. Dit jaar focust het festival zich op SDG 17, Partnerschap, om doelstellingen te bereiken en kan je op de wereldmarkt kennismaken met de vele mondiale organisaties en ngo’s toe die zich dagelijks inzetten voor duurzame projecten.

Ebolowa’s Wereldspelen

Wist je al dat Stad Brugge sinds vier jaar een partnershap heeft met Ebolowa, een jonge en dynamische provinciestad in Kameroen, volledig omringd door tropisch regenwoud? Om deze mondiale samenwerking in de verf te zetten, organiseert Feest in ’t Park Ebolowa’s Wereldspelen. Op het festivalterrein vind je nu ook een Kameroens sportdorp, waar feest en sport zich met elkaar vermengen. Hier voel je de opwinding van Afrikaans voetbal, maar ook van opzwepende dansritmes. En o ja, uiteraard worden kan je hier ook Kameroense lekkernijen vinden. Kom dat proeven!

FIP 23 Jonatan Fux 1986 249 2

(Inter)nationale artiesten

Om er een bruisend feestje van te maken, staan er ook dit jaar nationale en internationale toppers op de affiche. Het programma gaat van balkanmuziek doorspekt met Braziliaanse invloeden tot een hedendaagse remix van de traditionele Portugese muziekscene. Zomerse vibes dus! Ook Reinel Bakole staat op de affiche, het Belgische talent uit De Nieuwe Lichting van Studio Brussel en de elektrofolksound van GO_A, gekend van het Eurovisiesongfestival. Tussendoor en afsluitend maakt Team DAMP het mooie weer met hun aanstekelijke reggaesound. Funky beats galore, en dat allemaal gratis!


Een uitbundig feest vol positieve energie

Opzwepend, avontuurlijk, werelds, warm en duurzaam… adjectieven te kort om Feest in ’t Park samen te vatten. Het festival brengt verschillende culturen samen rond een laagdrempelig en gevarieerd programma, met Fair Trade en duurzaamheid als rode draad. Je ontmoet de hele wereld in het Minnewaterpark, en dat helemaal gratis. Al feestend een bewuste wereldburger worden, er bestaat toch geen betere start van de zomer(vakantie)?

Hou zaterdag 29 juni vanaf 14u vrij en dompel je helemaal onder in het muzikale en mondiale Feest in ’t Park! Je bent meer dan welkom om te dansen, te luisteren of om gewoon gezellig de sfeer op te snuiven. De toegang is gratis. Of hadden we dat al gezegd?

Feestintpark.be


Tekst: Brugge Plus. Foto's: Jonathan Fux

Uit BLVRD Magazine editie #40.


Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.