een passie voor musical? dan moet je bij teamjacques zijn!

Dit is het verhaal van Dries en zijn broer Jonas, die met TeamJacques hun passie voor musical willen delen!

Dries: "Als sinds mijn 6 jaar ben ik gefascineerd door Musical. Het begon allemaal met de eerste Pinokkio-musical van Studio 100 en het genre musical heeft mij en mijn broer sindsdien in de ban. Als kind maakten we onze eigen ‘musicals’ en die brachten we dan in onze garage voor de vrienden en vriendinnen van de wijk. Ondertussen zijn we geen kinderen meer, maar de liefde voor musical blijft groot en we gaan zowel in eigen land als in Nederland, Duitsland en London (al meer dan 100…) kijken naar verschillende producties. We namen ook bij een heel aantal verenigingen deel aan musicalproducties."

57456969 2393292744055647 173728991876743168 n

Dries: "Hoe meer we gingen kijken en zelf speelden, hoe meer we ervan begonnen dromen om zelf een musicalvereniging op te starten. Wij wilden, in tegenstelling tot onze collega musicalgroepen, geen licenties kopen van bestaande musicals en her-produceren, maar wij wilden zelf aan de slag gaan met bestaande verhalen en concepten en zelf musicals creëren. We willen dus vooral ook zelf kunnen creëren.

TeamJacques bestaat sinds 2011. In 2015 startten we met de musicalbewerking van 'Blinker', een verhaal van jeugdauteur Marc de Bel. Twee jaar nadien volgde de musicalbewerking van 'Jan Zonder Vrees'. We kregen de kans om beide musicals te spelen in de (gigantisch mooie!) stadsschouwburg. Een musicalbewerking van 'Het ei van oom Trotter' (Marc De Bel) en 'Tot Later' (Luc Descamps) waren het vervolg. In 2019 mochten we samen met een andere musicalvereniging de openingsvoorstelling maken voor de festiviteiten van 150 jaar stadsschouwburg Brugge: 'Drie Musketiers'. Dàt was echt een zalige ervaring."

Tot Later

"Mijn broer, Jonas Jacques, voorziet de liedjesteksten, het scenario en ging recent ook aan de slag al regisseur en componist (in samenwerking met Hessel de Groff). Voor onze werking worden we bijgestaan door Stijn Lonneville, Nikita Lisabeth, Marlies De Jaegher en Wout Vandersteene die onze vereniging mee besturen. Daarnaast kunnen we ook rekenen op professionele coaches die onze artistieke wensen in de praktijk omzetten. Het is heel leuk om onze projecten samen met vrienden én professionals te creëren en op deze manier veel mensen de kans te geven om deel uit te maken van onze projecten."

Onze passie voor musical is zo groot, alle producties doen wij vrijwillig. Wij zijn al sinds jongs af aan verwonderd door het genre, en we vinden het zalig om ervaring op te doen en te kunnen experimenteren.

- Dries

Jzv 1

"Wat de toekomst brengt? In 2024 plannen wij een musicalversie van 'Ad Fundum', naar de gelijknamige film van Marc Punt. Voor deze musical gaan wij op zoek naar jongeren die willen deelnemen als musicalacteur of actrice. Ervaring is niet vereist maar enige notie van zang, acteren en dans is aangewezen. Uiteraard zetten we in op een degelijke coaching van het talent. Repetities vinden plaats op zondag in Brugge en starten in september 2024. En in 2025 staat er ook een nieuwe musical op het programma in de stadsschouwburg van Brugge. Sinds 2021 bieden we ook musicalworkshops aan onder de noemer ARENA. Deze workshops worden aangeboden voor iedereen die zin heeft om zijn of haar podiumtalent (verder) te ontwikkelen, onder de deskundige leiding van enthousiaste lesgevers."

Meer info vind je via www.teamjacques.be!

Foto's:
Tot Later: Patrick Defort.
Het ei van oom trotter & Jan Zonder Vrees: Anne D'hoore.

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.