HOW TO BE SINGLE (ON VALENTINE’S DAY)

Single zijn op Valentijn? Voor de ene een ware catastrofe, voor de ander geen vuiltje aan de lucht. Maar aan Valentijn is geen ontkomen aan. De gemiddelde prullariawinkel is tot in de nok gevuld met roze en rode verenkransen, valse rozen en meer geurkaarsen dan je lief is om die bewuste date-avond op 14 februari net dat tikkeltje meer te geven. En ook al is het commercialiseren van de liefde helemaal niet je ding, Valentijn is dé dag van de liefde en die liefde is in februari, misschien helaas, overal.

Laura bos website 39

En juist die confrontatie is niet altijd even tof als je net uit een relatie komt, geen relatie wil, het niet zo lekker loopt in je relatie of wanneer het op liefdesvlak gewoon niet voor je meezit. Als ongewenste single kan deze dag een beetje zijn zoals ananas op een pizza: spijtig.

Het zijn niet alleen de goedbedoelende tantes die - zoals op feestdagen - vragen ‘wanneer jij er eens aan gaat beginnen’ en je vertellen dat ze niet snappen waarom jij nog niet van’t straat bent, het is ook alles wat niet gezegd wordt.

Het zijn de talloze melige posts en stories die op je feed verschijnen. Het is het feit dat je bij sommige traiteurs pas vanaf twee porties kunt bestellen en dat je in bepaalde supermarkten óf bereid moet zijn om een hele week hetzelfde te eten, een goede vriezer moet hebben óf er gewoonweg niet echt je ding vindt als single.

We leerden van Hollywood dat liefde het hoogste goed is en daar zet iedereen die wil verkopen groot op in. Let maar eens op hoeveel gezellige en warme gezinnen of zalig verliefde koppels je ziet op het scherm. Allemaal beelden met maar één doel: jou het idee geven dat jij met het kopen van hun producten net weer dat stapje dichter bent bij het ideale (liefdes)leven. De maatschappij is gemaakt op maat van koppels en wij worden onbewust geprogrammeerd tot het nastreven van dat ideaal.

Geen wonder dus dat Meneer Tinder makkelijk 35 miljoen dollar kan neertellen voor een buitenverblijfje in Bel Air. Het hebben van een relatie lijkt in onze maatschappij de maatstaf te zijn geworden waarmee te meten is hoe goed je het leven dan wel (niet) doet. En in die wereld is (bewust) single zijn gene kattenpis.

En toch is single zijn ook een zalige kans en is het helemaal het genieten waard. Het is de gelegenheid bij uitstek om jezelf te leren kennen, jezelf te ontdekken en de kans om te worden wie jij bent zonder de ruis van een ander. Als single heb jij de touwtjes in handen en kun je keuzes maken die helemaal bij je passen.

Vind je dat toch niet zo evident? Wel, als valentijntje van mij aan jou geef ik je graag wat tips om deze maand en de rest van ’t jaar happy single te zijn:

  • Maak van je single-zijn gebruik om de relatie met jezelf te verbeteren. Neem jezelf mee op nieuwe avonturen en op zalige dates. Neem de date even serieus als wanneer het met een ander zou zijn en maak de best mogelijke indruk op jezelf.
  • Wacht niet op een partner om de dingen te doen die je zo graag wil doen. Life’s too short om te zitten wachten op dán.
  • Huidhonger en affectie zijn een ding, maar geen exclusieve feature voor relaties. Ook met familie of vrienden kun je knus in de zetel zitten en mekaar eens goed vastpakken. Ook jezelf af en toe eens trakteren op een massage of yoga kan wonderen doen voor je lijf.
  • Leer van je eigen lijf genieten. Verken je eigen lichaam en ontdek wat je wat je leuk en prettig vindt. En hoe beter jij dit weet, hoe beter je aan je (toekomstige) bedpartners kunt uitleggen hoe jij het graag hebt. Win-win, superwin.
  • Zoek plekken op waar je anderen kunt leren kennen en misschien in contact komt met andere singles (zeker als jij de enige single in je groep bent). Er zijn heel veel evenementen, workshops en leuke plekjes in Brugge waar misschien al een nieuwe vriendschap op je zit te wachten.
  • Don’t do it alone. Zit je eens niet lekker in je vel of voel je je eenzaam? Bel iemand op en vraag wat je nodig hebt, dat kan zo’n deugd doen. Het is niet omdat je single bent dat je alles alleen hoeft te doen.
  • En misschien wel het allerbelangrijkste: leer jezelf graag zien zoals je zou willen dat een partner je graag zou zien. Wat anderen doen heb jij niet in de hand, dus je kan enkel maar winnen door jezelf graag te leren zien. En da’s niet altijd even makkelijk, maar het is wel van ’t allerbeste.

HAPPY VALENTINE’S DAY! ❤️

Tekst: Laura Du Bois, Beeld: Ommetoer
Uit BLVRD Magazine editie #32

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.