The Christian Club

Wie The Christian Club nog niet kent, haalt best zijn Spotify eens boven. Met invloeden van Ben Howard, King Krule en Bon Iver schrijft Luca Missiaen zijn liedjes. De focus ligt op tekst, Luca’s emoties staan centraal en worden in een mooi geheel samen gebracht met melodieën. De drumkunsten van Lars Missiaen, Isa Opstaele’s talent voor de contrabas en de passie van Tibo Nassel voor zijn gitaar vervolledigen The Christian Club.

DSCF8805

Luca: “Ik ben alleen begonnen. In 2019 heb ik mijn eerste nummer uitgebracht, toen ik net in Gent op kot zat. In de tijd die voorbijging heb ik verschillende nummers gemaakt en een eerste solo-EP opgenomen bij een vriend van mijn vader. Eén van die nummers was in samenwerking met Isa. Tijdens mijn deelname aan Sound Track, een wedstrijd voor opkomend talent, heb ik ook met Isa op het podium gestaan. We zijn uiteindelijk tot in de finales geraakt, waar ik voor één nummer Lars en Tibo erbij betrokken heb. Zo is de bal aan het rollen gegaan.”

Hun deelname aan Sound Track was voor The Christian Club een stap in de juiste richting. Ze leerden Pieter-Jan Cools kennen, audioproducer bij Het Lab, hij zorgde voor de mogelijkheid tot het opnemen van demo’s. Maar ook Bert Vliegen, producer, zanger/bassist van Teen Creeps en bassist van Whispering Sons, hielp hen bij het opnemen van een eerste single. Ook een manager, Tibo Vanderroost, kwam erbij na Sound Track.

Lars: “Sound Track heeft ons heel veel geholpen. We hebben er connecties, een beetje naamsbekendheid en leuke herinneringen aan overgehouden.”

Het nieuwe nummer van The Christian Club kwam uit op 11 november. ‘Ignorance’ is het eerste full-band nummer dat ze uitbrachten. “We hebben via Pieter-Jan kunnen samenwerken met Mattias De Craene, saxofonist van Nordmann, wat voor ons een eer was. Hij was een enorme meerwaarde,” sluit Luca trots af.

Tekst: Marjolein Velleman, Beeld: Lennert Lefever
Uit BLVRD Magazine editie #31

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.