RENEE HERLEEF X VIKTOR

Skate community in Sri Lanka

"Ik was onlangs in Sri Lanka, waar er een heel belangrijke surfcultuur is. Voor iedereen - ook kinderen en jongeren. Tijdens flat ocean days, als ze niet kunnen surfen, doen ze gewoon niets. Mijn droom is om voor die kinderen een skate facility en community te bouwen zodat ook zij een bijzondere plek hebben waar ze naartoe kunnen. Meer dan 50 procent van de bevolking in Sri Lanka is jonger dan 18 jaar en een skatepark lijkt me voor hen een ideale plek om stoom te kunnen afblazen." Het realiseren van mijn boek is ook echt een droom die uitkomt. Als ik werk maak twijfel ik wel vaak of het “goed” of “voldoende” is en dan is het heel fijn om bevestiging te krijgen van anderen. Dat geeft heel veel voldoening. Ik probeer altijd te connecteren met gedachten van anderen, maar ik doe geen opdrachten waar ik niet zelf achter sta. Iets moet bij mij bijvoorbeeld niet per se mooi zijn. Emotie, iets teweeg brengen vind ik veel belangrijker dan “schoonheid”.

Viktor 1

Boek release

"Het realiseren van mijn boek is ook echt een droom die uitkomt. Als ik werk maak twijfel ik wel vaak of het “goed” of “voldoende” is en dan is het heel fijn om bevestiging te krijgen van anderen. Dat geeft heel veel voldoening. Ik probeer altijd te connecteren met gedachten van anderen, maar ik doe geen opdrachten waar ik niet zelf achter sta. Iets moet bij mij bijvoorbeeld niet per se mooi zijn. Emotie, iets teweeg brengen vind ik veel belangrijker dan “schoonheid”."

Illustratie: Renée Eelbode.
Maak kennis met Renée Eelbode – aka Renée Herleef – tekenares en verhalenverzamelaarster met een wel héél nieuwsgierige blik. Met de vraag “Vertel me eens, wat is jouw droom?” krijgt ze mensen aan het praten. Renée’s eigen droom: zoveel mogelijk portretten tekenen en zoveel mogelijk verhalen horen. “Ik geloof graag dat het uitspreken van een droom misschien wel de eerste stap richting realiteit is…

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.