RENEE HERLEEF X NEIL

Colada is ontstaan vanuit het idee dat er wel wat meer underground feestjes in Brugge mogen plaatsvinden. De ingrediënten voor onze feestjes: creativelingen een platform geven, vernieuwend zijn, alternatieve en onbekende plekken opzoeken en daardoor mensen samen brengen.

- Neil

Neil 3

In april vorig jaar organiseerden ze hun eerste event in De Basis, een plek waar jong creatief geweld aan zet is. Het kreeg de naam “Have your people call my people” en daarmee werd de toon gezet. “Have your people call my people”, is meteen ook het idee achter al hun events. Colada wil mensen samenbrengen, vrienden van vrienden van vrienden, en zo een community gevoel creëren.

Eén van de projecten van Colada is Carpet Sessions, een samenwerking met Comma World. Ze brengen nieuwe jonge bands in beeld op atypische plekken in de stad. Dat die plekken niet voor de hand liggend zijn vind Neil erg belangrijk. Hij studeerde in Gent Event Management en kwam via zijn kotbaas ook echt met de muziek en de event wereld in contact. Hij ging verschillende keren mee naar events waarbij bands op tientallen bizarre locaties speelden. Die manier van organiseren triggerde Neil om evenementen op een gelijkaardige manier aan te pakken. De zoektocht naar alternatieve, niet voor de hand liggende locaties blijft sindsdien fascineren.

Met onze feestjes willen we uniek zijn, vernieuwend, een soort exclusiviteit uitstralen, iets wat je niet elke dag beleefd. We moeten er niet mee rijk worden, we willen mensen vooral nieuwe dingen laten zien. Altijd creatief en vernieuwend zijn is niet gemakkelijk, maar het is wel een heel interessante uitdaging.

- Neil

67339569 2379573252254779 8048633520018423808 o

Mijn ultieme droom, hét ultieme feestje? Aan de 2be Brugge, één van de meest toeristische plekken in de stad. Als je online Brugge opzoekt, is dit het eerste beeld dat je krijgt. (Test maar eens uit…) Die treurwilg, het water van de Dijver en het Belfort op de achtergrond. Dààr wil ik eens een feestje geven.

- Neil

Illustratie: Rénee Eelbode.
Maak kennis met Renée Eelbode – aka Renée Herleef – tekenares en verhalenverzamelaarster met een wel héél nieuwsgierige blik. Met de vraag “Vertel me eens, wat is jouw droom?” krijgt ze mensen aan het praten. Renée’s eigen droom: zoveel mogelijk portretten tekenen en zoveel mogelijk verhalen horen. “Ik geloof graag dat het uitspreken van een droom misschien wel de eerste stap richting realiteit is…

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.