RENEE HERLEEF X JASPER

Dat idee om het typische toeristische Brugge te counteren en een manier te vinden om een tegenbeweging op gang te zetten, dat intrigeert me. Het is iets dat altijd blijft hangen, dat ik niet kan loslaten.

- Jasper

Jasper

Momentum

Ik heb het gevoel dat er hier in Brugge ook eindelijk een momentum voor is, er is zoveel creatief volk met van alles bezig. Vanuit mijn ervaring vertrekt het levendig maken van een stad ook altijd vanuit een creatieve groep mensen die dingen in gang steken. Die creatieve begingroep kan andere jongeren betrekken en mee in beweging krijgen. Als je die creatieve begingroep niet hebt, dan gebeurt er helemaal niets.


De lelijke kanten van Brugge

Mijn droom? Ik wil een soort tegenhanger maken of tegenbeweging in gang steken van de typische Brugse toeristenkaartjes die je in elk klein winkeltje massaal in rekjes vindt. Op een ludieke manier de minder leuke, maar ook typische, kanten van Brugge gebruiken om een ander soort “groetjes uit Brugge” te kunnen verzenden. Ik plaatste al een oproep op instagram met de vraag naar de lelijkste plaatsen in Brugge en kreeg een hele lijst suggesties. Het plan is om nu eerst die plekken te fotograferen. Daarna wil ik op zoek gaan naar andere creatievelingen om de foto’s een extra grafische dimensie te geven.

Vanuit mijn ervaring vertrekt het levendig maken van een stad ook altijd vanuit een creatieve groep mensen die dingen in gang steken.

- Jasper

Illustratie: Renée Eelbode.
Maak kennis met Renée Eelbode – aka Renée Herleef – tekenares en verhalenverzamelaarster met een wel héél nieuwsgierige blik. Met de vraag “Vertel me eens, wat is jouw droom?” krijgt ze mensen aan het praten. Renée’s eigen droom: zoveel mogelijk portretten tekenen en zoveel mogelijk verhalen horen. “Ik geloof graag dat het uitspreken van een droom misschien wel de eerste stap richting realiteit is…

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.