Op je paasbest met de lekkerste chocolade van brugge!

Dit aprilnummer van BLVRD verschijnt op Pasen 2021. En wie Pasen zegt, zegt: chocolade! Afgelopen weekend ging ons fijnproeversteam op zoek naar jonge chocolatiers in de Brugse binnenstad. Op onze route lagen maar liefst vijf chocolatiers, waarvan we de meerderheid tot jonge ondernemers kunnen benoemen. Die zetten we graag even op een rijtje. Van gewaagde combinaties tot klassieke pralines, van traditioneel tot modern interieur. We deden het allemaal (met de nodige gulzigheid).

Chocolatiers

Chocolatier Dumon

Eerst op onze route stoppen we bij Chocolatier Dumon waar we vriendelijk worden ontvangen. Deze chocolatier op de hoek van de Eiermarkt is een vaste waarde sinds 1996. Ondertussen is er al een tweede winkel op het Simon Stevinplein en veroveren ze ook Kortrijk met hun heerlijke chocolade. De pralines worden handgemaakt in Aartrijke, waar het atelier gevestigd is. Op het menu: Amandel-Praliné-Nougat, de ‘Elegance’, een Praliné-Merengue-praline, een klassieke ‘Manon’ en de welgekende ‘Paardenkop’.


Olivier’s Chocolate Shop & Bar

We wandelen verder naar de Sint-Amandsstraat. Als 20-jarige start Olivier De Ceuninck hier in 2015 zijn eigen zaak. In de toonbank liggen tal van pralines die door zijn papa worden gemaakt in hun atelier in Ardooie. Het is een waar familiebedrijf dat draait op de liefde voor het vak. Bij Olivier’s kan je ook meer vinden dan enkel chocolade, zo kan je er hopelijk vanaf mei terug iets drinken op het terras of in de tearoom. Wij keren alvast terug!

Choco II

The Chocolate Kiss

Van het rustige Sint-Amandsstraatje gaan we naar de drukke Steenstraat waar we The Chocolate Kiss binnenstappen. Hier praten we even met Sebastian Verbaert die samen met zijn mama drie zaken uitbaat in het centrum van Brugge. Het afgelopen jaar heeft het veelbesproken virus hen niet laten stilzitten, integendeel. The Chocolate Kiss verkoopt naast hun chocolade nu ook bubbelwafels! Ga je toch liever voor de chocolade? Probeer dan zeker hun nieuwe truffels op basis van krokante limoenstukjes, rode vruchten en gezouten karamel.


Chocolatier Depla

Een beetje verder stoppen we bij Chocolatier Depla. Met de opa als eerste chocolatier in Brugge hebben ze zeker kennis van zaken. In 1958 opende hij de eerste winkel in de Eeckhoutstraat. Later werd deze helemaal uitgebouwd tot volledig atelier en tegenwoordig vind je de winkel terug in de Mariastraat. Ondertussen staat de kleindochter in de winkel en maakt haar papa de chocolade. Hun bestverkochte item? Truffels. Deze worden nog steeds volgens het recept uit 1958 gemaakt. Daarnaast hebben ze ook verschillende soorten Ganache-pralines. Het gebruik van cacao uit verschillende landen als Java, Vietnam en Brazilië, maakt elke chocoladevariant dan ook zeer uiteenlopend van smaak.


The Old Chocolate House

De naam van deze zaak haalt er meteen de sluier vanaf, in ‘The Old Chocolate House’ stap je werkelijk een paar decennia terug in de tijd, wat het meteen heel erg gezellig maakt. Het interieur van deze zaak straalt vakkundigheid uit. We krijgen meteen een dosis ‘Pasen’ voorgeschoteld: de lékkerste gevulde chocolade-eitjes, van hardere cookiedough-texturen tot loperige ‘liquor’-vullingen! Heerlijk!

Choco I

Tekst: Ine Detavernier. Foto: Manon Marreel.
Uit BLVRD Magazine editie #21.

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.