waar drink je de lekkerste koffie van brugge?

In zowat elke zaak in de stad kun je zonder problemen een koffie bestellen, machinaal of nog handmatig bereid, maar bovenal een simpel bakje troost. Een suikertje – al dan niet afkomstig van een steviaplant – en een melkje erbij: een mens is snel content, ook zonder koekje. Maar wij, aanbidders van de godendrank, proberen een trede hoger te betreden op de ladder der barista’s. Met het BLVRD team bezochten we acht van de vele gespecialiseerde koffiezaken in Brugge en vormden onze mening. Michelingewijs geven we een score, maar dan uitgedrukt in vijf zeer (maar dan echt zéér) mooie letters.

B - bediening
We letten op de vriendelijkheid en opmerkzaamheid van de gastheer- of dame.

L- lekker
De smaak is uiteraard van belang.

V - variatie
De kaart wordt van naderbij bekeken, waarbij gelet wordt op het (originele en diverse) aanbod.

R - rekening
Ook niet onbelangrijk, want hoe goed vallen de prijzen mee?

D - decor
Een goede maaltijd is leuker in een gezellige omgeving.

Cafune HALFTOON

CAFUNÉ
Academiestraat 8

Binnenstappen en meteen vriendelijk begroet worden: zo hoort het (volgens ons althans). Op de uitgebreide kaart vinden we naast de gebruikelijke dranken ook ontbijt, lunch, bagels en huisgemaakt gebak terug. De zaak is basic maar zeer leuk ingericht. De barista’s geven graag wat extra uitleg bij de producten die ze gebruiken. Een aanrader!

Score: Bediening 5 / Lekker 5 / Variatie 5 / Rekening 5 / Decor 5

I LOVE COFFEE
Sint-Jacobsstraat 10

Op de kaart van deze zaak vind je naast alle te verwachten koffies en varianten veel speciale latte’s, waarvan de meeste het proberen waard zijn. De prijzen zijn, ook ondanks het feit dat de koffie en het verse gebak zeer lekker zijn, aan de hoge kant. De zaak is volgens een duidelijk concept ingericht, al vinden wij het net iets te druk. De espressobar is door veel toeristen gekend, waardoor er niet altijd een plekje vrij is. Alle punten in acht genomen, vinden we dit een ideale zaak om je koffie mee te nemen voor onderweg.

Score: Bediening 4 / Lekker 5 / Variatie 4 / Rekening 2 / Decor 3

VERO CAFFÈ
Sint-Jansplein 9

In de mooie setting van deze koffiezaak kregen we het niet meteen warm, wat zowel letterlijk als figuurlijk te nemen is. In het achterste gedeelte van de zaak was het op het moment van ons bezoek zeer koud, wat de sfeer beïnvloedde. De bestelde dranken en hun presentatie konden niet aan onze verwachtingen voldoen. In dat opzicht vinden wij de prijs-kwaliteitverhouding niet ten volle geslaagd.

Score: Bediening 3 / Lekker 2 / Variatie 3 / Rekening 4 / Decor 5


THE GULLIVER TREE
Cordoeaniersstraat 4

Het thee- en koffiehuis met een Scandinavisch getint interieur geeft ons het gevoel thuis te komen: een gezellige haard, boekenrekken, mooie zitplaatsen met zachte kussens en een hartelijke bediening. De lekkere koffies werden vergezeld door alles waarmee we ze aan onze eigen voorkeuren konden aanpassen. Ook voor een lekker en betaalbaar ontbijt vinden wij dit een uitstekende keuze, al is reserveren aangeraden.

Score: Bediening 5 / Lekker 5 / Variatie 5 / Rekening 5 / Decor 5


LI O LAIT
Dweersstraat 30

Deze koffiebar is de meest exotische onder de Brugse koffiebars. Een gezellige, ietwat rommelige nonchalante sfeer. Voor ons iets te druk. (we zijn dan ook al van leeftijd). De drankjes waren wel zeer lekker en worden met de glimlach geserveerd. Sowieso een vaste waarde voor Brugge!

Score: Bediening 5 / Lekker 5 / Variatie 4 / Rekening 5 / Decor 3


VIVA SARA

De Viva Sara drukt haar stempel door speciale koffie en thee te serveren. De mango herb thee mocktail is een echte aanrader! Het decor is minder onze ding, dit heeft misschien te maken met dat we in een grotere zaak zijn terechtgekomen. De bediening is vriendelijk, maar het personeel talrijk, waardoor we de persoonlijke touch missen.

Score: Bediening 5 / Lekker 4 / Variatie 5 / Rekening 2 / Decor 2


KOTEE KAFFEE
Korte Zilverstraat 8

De gastheer van Kottee Kaffee hecht veel belang aan kwaliteit, dit uit zich in verse producten. Neem hier je tijd, nestel je in de zetel en geniet van het mooie decor. Het is het wachten waard. Lekkere koffie met een mooie presentatie. Probeer ook de yoghurt met chocoladebolletjes. Hier worden wij gelukkig van!

Score: Bediening 4 / Lekker 5 / Variatie 5 / Rekening 5 / Decor 5


HERMANUS
Maalse Steenweg 315

Deze hippe koffiezaak is smaakvol ingericht in thema van de bijhorende bikershop. Zelf aan de kaarsenhoudertjes werd aandacht besteed. De koffie smaakt en is mooi geserveerd met een lekker cakeje erbij. Geen zin in koffie? Een speciaal biertje vind je ook op de menukaart.

Score: Bediening 4 / Lekker 5 / Variatie 5 / Rekening 5 / Decor 5


Tekst & beoordeling: Jordy Vermote, Elise Van Hove & Sanne De Muynck.
Uit BLVRD Magazine editie #2.

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.