Noah's Broodhuys

Met de ervaring die hij opdeed in Australië, is Noah Vanneuville (24) klaar om ook Brugge van zijn talent te laten genieten. In december opende hij Noah’s Broodhuys in de Jozef Suvéestraat, een bijzondere locatie met veel potentieel voor de jonge ondernemer.

Let’s meet at Noah’s

Let’s meet at Noah’s, dat is wat het unieke en kleurrijke schilderij je vertelt bij het binnenkomen. Een slagzin die erg van pas komt bij de hippe zaak, die Noah zelf met zijn broer opbouwde. Noah’s Broodhuys is een echte hotspot in wording die je verrast en je gelukkig maakt met lekkere creaties en combinaties. Daarvoor deed Noah inspiratie op aan de andere kant van de wereld.

Een tijdje geleden backpackte hij door Australië, maar het is vooral toch Byron Bay, een stad gelegen in het meest oostelijke punt van Australië, die voor hem veel betekend heeft. Wie gaat backpacken en ter plaatse gaat werken, komt meestal op boerderijen terecht. Dat was voor Noah niet het geval. Hij ging er werken in een keuken, samen met een chef, en deed daar inspiratie op voor zijn gloednieuwe zaak – Noah’s Broodhuys.

DSC04322 web

Het ideale pand in de Jozef Suvéestraat

“Als ik ooit een zaak zou beginnen in Brugge, dan moest het in het Jozef Suvéestraatje zijn.” En toen kwam er opeens, om 12u ’s nachts, een pand vrij in de Jozef Suvéestraat, it was meant to be. Het is dan ook een gezellige straat, pal tussen de Vismarkt en het Astridpark, die volop in opmars is. Het trekt volk aan van alle leeftijden en heeft veel potentieel om een echte hippe straat te worden.

Noah heeft dan ook de ambitie om daaraan mee te werken. Eens de terrassen weer van onder het stof mogen gehaald worden, mag je je aan een gezellige sfeer verwachten, inclusief lekkere charcuterie- en kaasborden. Een vleugje lokale tapa’s kan een stad als Brugge zeker niet missen.

DSC04282 web

Ambachtelijke keuken met verrassende creaties

Hoewel de inspiratie enkele duizenden kilometers verderop ligt, maakt Noah ook veel producten zelf, in hartje Brugge. Het zuurdesembrood, de pannenkoeken, de pickels en de confituur zijn daar mooie voorbeelden van.

Bij Noah’s Broodhuys vind je tal van verrassende creaties, waaronder er ook enkele een hint bevatten naar zijn avontuur aan de andere kant van de wereld. Sandwich Modest bijvoorbeeld geeft een moderne twist aan een klassiek broodje kipcurry. Noah combineert daarbij kip met currymayonaise, Parmezaanse kaas, gebrande ui en gepekelde bloemkool. Naast dat het verrassend is, is het ook nog eens echt lekker (BLVRD approved).

Als Noah zelf je een gerechtje zou mogen aanbieden dan was dat zonder twijfel Salade Loco. “Dat is een hele frisse salade, met leuke smaakcombinaties, waaronder zoete en zure toetsen. Het is een echte smaakbom, ik zou het elke dag kunnen eten.”

Naast die verrassende combinaties, zijn ook de sandwiches Modest, Mamzelle, Lio, Jazz en Lowie vergezeld van een verrassende achtergrond. Het zijn namelijk de namen van de huisdieren van Noah, zijn vriendin en de zus van zijn vriendin. Een leuk weetje dus voor wie langsgaat bij Noah’s Broodhuys.

De zaak probeert ook zo veel mogelijk voedselverspilling tegen te gaan. Daarom maakt Noah geregeld broodpudding van de restjes overgebleven brood. Voor wie zelf graag een zuurdesembroodje meeneemt naar huis kan daarvoor ook in de zaak terecht.

DSC04268 web

Lokaal netwerk van jonge ondernemers

Bij Noah’s Broodhuys komen de producten niet rechtstreeks uit de supermarkt om de hoek. De zaak is bijna een netwerk van jonge, lokale ondernemers die elkaar bijstaan en die het beste uit elkaars talenten halen. Noah werkt bijvoorbeeld samen met Kaashuys Den Hof, gelegen in dezelfde straat, voor al zijn kaascreaties, maar dat is nog niet alles. Ook de groenten die hij aankoopt zijn Belgisch. Daar zorgen Ann en Wim Tanghe uit Blankenberge voor. Daar heeft hij een mooi aanbod van Belgische producten die dagelijks vers geleverd worden.

Voor enkele desserts werkt Noah samen met jonge onderneemster Amber van Lemon & Peach. Zij verzorgt onder andere cupcakes en cheesecake voor de zaak. Bestel je een koffie, dan komen de bonen uit de Brugse zaak Cafuné, waarbij Noah een baristacursus volgde.

Het lokale aspect zit niet enkel in de zaak zelf verworven. Noah houdt er ook van om de lokale klanten terug te zien. Daarvoor ontwierp hij een koffiekaart, een klantenkaart eigenlijk, waarbij je de 8ste koffie gratis ontvangt. “Het is leuk om de lokale inwoners te leren kennen, veel klanten komen uit Brugge en omstreken, die klantenkaart zorgt ervoor dat je dezelfde gezichten terugziet. De bevestiging die je daarbij krijgt, klanten die terugkomen, is heel tof.”


De toekomst? Kwantiteit boven kwaliteit!

Noah hoopt op een mooie, coronaloze, toekomst waarbij de zaak zowel binnen als buiten kan openbloeien. Volle terrassen en gezellig druk binnen, is waar Noah naartoe wil. Hij houdt het trouwens ook graag kleinschalig. Geen keten van Noah’s Broodhuys dus, maar wel een kwalitatieve zaak waarbij klanten gelukkig maken centraal staat.


Tekst: Sara Bouvry. Foto's: Atlesque.
Uit BLVRD Magazine editie #20.

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.