KAAP

KAAP is een Brugs kunstencentrum die zich richt op muziek, podium, dans en literatuur. Daarnaast zijn we een creatieplek voor (jonge) artiesten, collectieven en kunstenaars. Dit doen we door onder andere residenties aan te bieden, maar we organiseren ook try-outs, open ateliers enz.

We breken graag de stad in, op plaatsen waar je niet altijd muziek of performances verwacht. Tijdens AMOK, een tiendaags ontdekkingsfestival in het centrum van Brugge, duiken we op in allerhande plaatsen, zoals kerken, leegstaande panden en parken. De openingsavond is telkens een gratis concertmarathon op verschillende plekken.

Het hele jaar door werken we samen met verschillende partners, zoals bv. De Republiek, Het Entrepot, Cactus want KAAP wil de stad verbeelden, verklanken en verbinden in muziek, performance en woord!

20201003 Altin Gün AMOK KAAP Sint Jacobs Brugge Tom Leentjes 2 Aangepast

KAAP heeft ook een eigen muzieklabel, WERF Records. We focussen ons hiermee op jonge bands die zich verdiepen in (experimentele) jazz. Bands zoals onder andere Uma Chine (finalist Humo's Rock Rally), PAARD., Mattias De Craene (oa. Nordmann) en schntzl (met de Brugse pianist Hendrik Lasure) releasen hun platen onder ons label.

KAAP is een plek waar je niet alleen elkaar ontmoet, maar ook nieuwe artiesten, collectieven en kunstenaars leert kennen. En omgekeerd willen we het de kans geven om ook de stad en z'n bewoners te leren kennen.

- Rolf

20201010 granvat Come On Feet AMOK KAAP MAZ Brugge Tom Leentjes 37 Aangepast

Foto's: Tom Leentjes.

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.