RENEE HERLEEF X SARAH

Sarah 1

Ik richtte samen met Jan-Willem Students for Climate Brugge op omdat mijn droom is om ook de Brugse jeugd te doen nadenken over de toekomst. Mijn ultieme droom is dat niemand zou moeten vrezen voor het einde van ons bestaan en dat iedereen een toekomst heeft, maar om die droom waar te maken moeten we allemaal ons steentje bijdragen. Met Students for Climate Brugge willen we onze medestudenten hier in Brugge correct informeren en hen ervan overtuigen dat iedereen er baat bij heeft om mee actie te ondernemen voor het klimaat.

De moeilijkheid van je inzetten voor zo’n initiatief als Students For Climate Brugge is dat je er heel vaak mee bezig bent, maar niet meteen de dag erna resultaat ziet. Het vraag veel engagement en het is soms moeilijk om te blijven volharden.

- Sarah

Met Students for Climate Brugge willen we Brugse studenten informeren, bewust maken en aanzetten tot dialoog. Geen grote acties, maar kleinschalige veranderingen, en vooral veel met elkaar praten. Ik geef voetbaltraining aan 6- en 7-jarigen. Voor elke oefening of handeling moet ik mijn woorden heel zorgvuldig kiezen, zodat ze begrijpen wat ik bedoel en correct uitvoeren. Het zet aan tot nadenken over de manier waarop je dingen uitlegt, de manier waarop je een boodschap wil overbrengen.

54436758 1203120793181272 89782116614668288 o

Illustratie: Renée Eelbode.
Maak kennis met Renée Eelbode – aka Renée Herleef – tekenares en verhalenverzamelaarster met een wel héél nieuwsgierige blik. Met de vraag “Vertel me eens, wat is jouw droom?” krijgt ze mensen aan het praten. Renée’s eigen droom: zoveel mogelijk portretten tekenen en zoveel mogelijk verhalen horen. “Ik geloof graag dat het uitspreken van een droom misschien wel de eerste stap richting realiteit is…

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.