Ken jij Geertje van Soundcast al?

Sinds dit jaar is Geertje officieel ‘Soundcaster’ dus hoog tijd om haar wat beter te leren kennen en haar aan het BLVRD-publiek voor te stellen.

Wie ben jij en wat heb jij precies met Brugge?

Geertje: “Ik ben geboren en getogen in Brugge en studeerde uiteindelijk af in de Kunsthumaniora in de richting Audiovisuele Vorming. Daarnaast kon je me ook steeds vinden in de gangen van het Stedelijk Conservatorium, waar ik koos voor klassiek slagwerk. Zo speelde ik muziek in verschillende projecten in en rond Brugge. Ik heb ervoor gekozen om verder te gaan in de muzikale richting en zette mijn studies klassiek slagwerk verder aan KASK & Conservatorium. Ik kan mijn creatief ei kwijt in verschillende zaken die ik doe: zo bedenk ik zelf voorstellingen, dirigeer ik een slagwerkensemble, maak ik deel uit van Soundcast, het jongerenplatform van Concertgebouw Brugge, en geef ik ondertussen ook les in het DKO en nam ik ook deel aan de podcast ‘30 in 30’ van Brugge2030.”

Hoe ben jij bij Soundcast beland?

“Zo'n zes jaar geleden werd ik gevraagd door Rik, de toenmalige bezieler van Soundcast, of ik zin had om me aan te sluiten bij hen, maar ik had het te druk dus hield ik de boot af. Doorheen de jaren is de drukte alleen maar blijven toenemen, maar de goesting om betrokken te zijn bij het Concertgebouw ook! Een vriendin van me was al lid en ze heeft me kunnen overtuigen. Via haar kwam ik terecht bij Li Li die, samen met Lieze, de fakkel van Rik heeft overgenomen. Haar enthousiasme heeft me écht over de streep getrokken en ik ben nog steeds blij dat ik gekozen heb voor dit jongerencollectief.”

DSC02842

Soundcast komt onder andere in het project 7x7 naar buiten. Voor de nieuwe BLVRD-lezers onder ons: wat is 7x7 precies?

“7x7 zijn zeven voorstellingen waarvan we met Soundcast denken: 'Dit moet je gewoon gezien hebben!' Iedereen jonger dan 26 jaar kan voor slechts 7 euro naar die voorstellingen; echt een zotte deal dus! Het is een mix van dans en muziek met zowel bekend werk als opkomend talent. Je krijgt soms klassiekers voorgeschoteld, maar er zijn ook heel wat nieuwe creaties. Eigenlijk is 7x7 een ideale kennismaking met het programma dat het Concertgebouw te bieden heeft.”

Welke 7x7- voorstellingen staan er nog op het programma en wat kunnen we dit seizoen nog verwachten?

“We hadden al heel wat toffe 7x7-voorstellingen dit jaar, waaronder ook topensembles als London Philharmonic Orchestra (zij speelden de originele score van The Lord of The Rings in!) en Tao Dance Theater (met een heel indrukwekkende en strakke Belgische première). Voor dit seizoen hebben we helaas nog maar één 7x7-voorstelling te gaan: European Union Youth Orchestra — Beethoven, Van Parys & Ravel. Hier word ik helemaal blij van want we mogen klassieke muziek op topniveau verwachten. Het orkest is gigantisch en bestaat uit maar liefst 120 jonge muzikanten. Al deze muzikanten moesten auditie doen om te mogen deel uitmaken van dit projectorkest. Je herkent niet alleen de bekende ‘Bolero’ van Ravel, maar er spelen ook drie revelaties van de Elisabethwedstrijd mee als solisten bij dit orkest. Dit alles wordt begeleid door een fantastische dirigent. Dit zal er echt boenk op zitten”

Wanneer wordt de nieuwe 7x7-selectie bekendgemaakt en wat mogen we verwachten?

“Op woensdag 24 april is er onze seizoensvoorstelling in het Concertgebouw en dan kom je meteen ook te weten wat de volgende 7x7 wordt. Met Soundcast hebben we opnieuw een selectie moeten maken maar ik vond het echt een moeilijke keuze. Het klinkt cliché maar het volgende seizoen zit echt vol interessante en vernieuwende voorstellingen. We zijn er uiteindelijk in geslaagd om een mooie selectie te maken van dans, muziek en ander repertoire voor jongeren. Het wordt een pittige mix van grensverleggend maar ook tijdloos orkestwerk of dansrepertoire. Kortom, koop asap je kaartjes wanneer de nieuwe selectie bekend raakt! Je zal allesbehalve teleurgesteld zijn en alleen maar meer goesting hebben om de deur van het Concertgebouw plat te lopen. Hier huist ongelooflijk veel talent. In de volgende BLVRD zetten we onze nieuwe 7x7 dus heel graag in de kijker!”

Instagram: Soundcastbrugge

TikTok: Soundcastbrugge


Uit BLVRD Magazine editie #39.

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.