Cactus Camping: KSA Sint Trudo & KSA Assebroek Meisjes at your service!

Cactusfestival is het bekendste festival onder de Bruggelingen, sfeer en gezelligheid gegarandeerd. Maar zij die iets verder naar huis moeten kunnen terecht op de Cactus Camping. Deze wordt georganiseerd in samenwerking met KSA Sint Trudo en KSA Assebroek Meisjes. Ik sprak af met Berber Lemahieu, één van de verantwoordelijken voor de organisatie en uitwerking van het camping gebeuren. Hij geeft leiding bij KSA Sint Trudo en neemt al voor het derde jaar op rij een deel van de organisatie op zich.

Berber: “Het concept is eigenlijk heel simpel: het is gewoon slapen, maar wij voorzien allerlei zaken om de camping zo aangenaam mogelijk te maken. We zetten in op activiteiten voor en na het festival. In de voorbije jaren organiseerden we pingpong toernooien, er is ‘s avonds altijd een leuke bar en soms ook eens een DJ. Voor ons is het de bedoeling dat de mensen het zo aangenaam mogelijk hebben en wij beleven daar natuurlijk ook plezier aan. We zijn met iedereen van KSA samen, zowel KSA Assebroek Meisjes als KSA Sint Trudo. We lopen daar met een groep van 80 leiding rond, dat is voor ons al een evenement op zichzelf.”

Het is de grootste financiële actie die zij tijdens het werkjaar doen. Er is dus niet enkel bar, maar ze voorzien ook pizza’s, croque monsieurs en ontbijt! Variatie is voor hen belangrijk, om zo veel mogelijk mensen te bereiken. De winst gebruiken ze voor de aankoop van nieuw materiaal of om een steentje bij te dragen aan zij die wat te kort komen om mee te kunnen op kamp.

Cactusfestival Camping Tom Leentjes 1

Berber: “ ‘s Avonds is er vaak een feestje of komen mensen iets drinken in onze bar. Onze weide is dan ook zo ingedeeld dat zij die vroeger willen gaan slapen, zich wat verder van de bar kunnen opstellen. Daar proberen we zeker rekening mee te houden. Het veld wordt ook volledig afgezet met hekkens en doeken. Er zijn douches en toiletten beschikbaar op de camping, dat is ook verplicht aangezien we met de organisatie Inter werken. Zij werken met mensen met fysieke beperkingen die naar festivals gaan en maken die voor hen toegankelijk, bij ons is dat dus ook zo.”

Alle taken worden verdeeld, zodat het voor iedereen draagbaar is. En ze proberen ook elk jaar dezelfde taken aan dezelfde mensen te geven, zo weet iedereen wat van hen verwacht wordt.

Berber staat bijvoorbeeld in voor vergunningen en het contact met Cactus, iemand anders doet dan weer de bestellingen voor eten en drank.

“Het is veel werk, maar vele handen maken licht werk. Er is ook een vlotte samenwerking tussen ons en de organisatie van het festival zelf, ze staan altijd open voor nieuwe dingen, verhuren ons bepaalde zaken en zorgen voor reclame”, aldus Berber.

Er is een werkgroep binnen KSA die werkt rond milieu en daar proberen ze bij de organisatie van de camping ook rekening mee te houden. Er worden bijvoorbeeld geen wegwerpbekers meer gebruikt en recycling is key. Berber: “Het is niet altijd simpel, maar we doen zeker ons best en Cactus zet daar zelf ook op in, ze geven ons ook tips van hoe we dingen moeten aanpakken.”

Dit jaar is het dus opnieuw zo ver en beide KSA’s nodigen u van harte uit om eens af te zakken naar de Weidestraat te Assebroek. Berber sloot af met een duidelijk enthousiasme: “Het is elk jaar opnieuw superleuk, we halen er voldoening uit en het is iets waar we trots op zijn. “

Cactusfestival van 8 tot 10 juli in het Minnewaterpark
MEER INFO: CACTUSFESTIVAL.BE

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.