NINA

Doorn Roosje is het alter ego van Nina Everaert. Vijfentwintig jaar jong en afkomstig uit het pittoreske Sint-Rita schrijft ze al teksten en gedichten sinds ze klein was. Nu vermommen deze verhalen zich als rapteksten, slam poetry, gedichten en verhalen. Occasioneel kan je Doorn Roosje terugvinden in een rapbattle of op een open podium zien freestylen samen met andere muzikanten en MC's.

Nina is projectverantwoordelijke in Jeugdhuis Comma en was ook al huiskunstenaar bij Cultuurcentrum Brugge. Schrijven en muziek maken is voor haar een manier om zichzelf en de wereld rondom zich te begrijpen.

Nina

Haar speelveld danst tussen verschillende genres, het ene moment krijg je een keiharde hiphopbeat voorgeschoteld en op een ander moment staat gitaargeplingel en nonchalante zanglijntjes op het menu. Vragen als: "Wat is dood zijn, hoe werkt liefde en hoe vindt je je plaats in deze maatschappij" nemen een prominente plaats in in haar leefwereld. Ook het eeuwige zoeken naar het omgaan met je eigen gedachtenkronkels komt vaak aan bod. Doorn Roosje beschrijft haar eigen repertoire als "Filosofische bedenkingen met een knipoog en een ferme portie zelfrelativering". Samen met 'Kill the Jester' (Gerard Cornet) wordt nu gewerkt aan haar eerste EP.

122256832 10224329020835840 430651304331588416 n

Ik beschrijf mijn repertoire als "filosofische bedenkingen met een knipoog en een ferme portie zelfrelativering"!

- Doorn Roosje

Foto: Michel De Pourcq.
Illustratie: Renée Herleef.

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.