Tobe: The Voice van Brugge

Tobe Vandekerckhove is 19 en verbaasde dit jaar iedereen tijdens zijn Blind Audition in The Voice, het welgekende programma op VTM waarin vier bekende coaches op zoek gaan naar verborgen zangtalenten in Vlaanderen. De juryleden beoordelen bij de audities puur op basis van de stem en zien de kandidaten dus niet staan, tot ze beslissen om zich om te draaien. Voor Tobe keerden alle vier de coaches hun stoel én hij kreeg er een staande ovatie bij op de koop toe. Reden genoeg voor ons om eens met Tobe op stap te gaan.

Hoe is alles begonnen voor jou?

Tobe: “Dat is wel een moeilijke vraag (lacht). Eigenlijk is alles begonnen bij Theater Antigone in Kortrijk. Ik deed er enkele jaren geleden een theaterkamp en daar heb ik ontdekt dat dit iets was waarin ik verder wilde gaan, om mezelf verder te ontplooien als artiest en als acteur. In Antigone had ik wel een vrij groot gevoel van ‘ja, dit is wat ik verder wil zetten’. Ik heb mij dan ingeschreven in de Academie in Brugge, in de Kunsthumaniora. Ik kreeg in mijn opleiding zanglessen en ik leerde er hoe je verschillende dingen kan doen met je stem. Ik zong in die lessen onder andere het nummer Wicked Game van Chris Isaak en daarmee heb ik ontdekt dat ik eigenlijk wel kan zingen. Dat is ook het nummer wat ik bracht tijdens mijn Blind Audition in The Voice. Het was vrij emotioneel, maar ook echt heel tof om te doen.”

Tobe I

Je speelde ook een rol in de jongerenserie ‘Like Me’, hoe kwam dat?

“Dat is best een grappig verhaal. Ik zag een advertentie op facebook dat ze jongeren zochten om mee te doen met een nieuwe fictiereeks op Ketnet. Ik dacht ‘Let’s try this’. Ik schreef me ervoor in en had me helemaal voorbereid. Maar de dag van de auditie kwam ik toe in Antwerpen op de locatie waar de audities doorgingen en ik stond niet op de lijst! Ze wilden me eerst weer terugsturen, maar gelukkig stond ik op mijn strepen. Ik had een uur en een half gereden, dus ik moést en zou die auditie doen. Uiteindelijk hebben ze me dan toch binnengelaten, en ik heb dan ook nog een rol gekregen (lacht). Maar na een seizoen heb ik de beslissing genomen om ermee te stoppen, het was heel intensief en ik wou nog wat genieten van mijn jeugd. Ik was tenslotte nog maar vijftien jaar. Ik vond mezelf te jong om dan al in die wereld te stappen. Ik voel nu wel dat ik er wel klaar voor ben, daarom heb ik me ingeschreven voor the Voice.”


Je hebt jezelf ingeschreven?

“Ja. Het kriebelde al vroeger, hoor. Maar voelde dat ik er nog niet klaar voor was, mijn ouders waren er ook een beetje sceptisch over, om mee te doen aan ‘een show op de televisie’. Maar toen ik hen vorig jaar zei dat ik me had ingeschreven, waren ze allebei wel heel supportive. Ze hadden helemaal niet verwacht dat ik zo ver ging geraken en ik verschiet er eerlijk gezegd zelf ook van!”

Tobe II

Winnen of niet, wat wil je bereiken?

“Ik vind het heel spannend! Sowieso wil ik later een carrière in de zang- of acteerwereld uitbouwen. Ik studeer op dit moment een acteursopleiding in op de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) in Utrecht, waar ik echt gigantisch veel bijleer. En daar merk ik ook dat dit echt is wat ik wil doen. Ik kreeg tijdens The Voice zoveel liefde en leuke berichtjes van iedereen, dat is waarvoor ik het allemaal doe!”

Volg Tobe’s avontuur verder via zijn instagrampagina @tobevdk, wij houden deze jonge kerel alvast in de gaten!

Uit BLVRD Magazine editie #22.
Tekst en foto's: Manon Marreel.

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.