Openluchtcinema tijdens de zomer van 2023

Deze zomer zijn er weer heel wat toffe, tijdelijke cinemaconcepten in en rond Brugge! Om het kaf van het koren te scheiden, helpen we je hieronder even op weg om jouw perfecte filmuitje te plannen.

Openluchtcinema schema

Gevonden welke openluchtcinema het best bij je past? Zalig! Hieronder lijsten we ze nog even beknopt voor je op.


Filmavond onder de sterren

Filmavond onder de sterren is een samenwerking tussen MOOOV en Musea Brugge. Elke laatste zondag van de maand strijkt een openluchtcinema neer in de romantische tuin van het Gezellehuis (Rolweg 64). Vanaf 18u kun je er terecht voor drankjes en verse frieten. Bij het zakken van de zon gaan de silent disco-koptelefoons op voor de betere wereldfilm. Op zondag 27 augustus wordt de Bhutaanse film ‘Lunana, a Yak in the Classroom’ getoond. De film is helemaal gratis, maar inschrijven op voorhand wordt warm aangemoedigd. Check de site voor meer info!

Film op het strand

Naar goede gewoonte kun je elke donderdag afzakken naar het strand van Zeebrugge. Ter hoogte van de surfclub staat een indrukwekkend led-scherm waarop de hele middag en avond films vertoond worden. Breng zeker je eigen stoeltje, hapjes en drankjes mee voor een geslaagde filmavond. In augustus staan toffe titels als ‘Zillion’, ‘Dog’, ‘Demain tout commence’ en ‘Historias para no contar’ op het programma. Vergeet niet af en toe achter je te kijken om de zon te zien zakken in de zee.

347562729 6238634832857691 794177412936784044 n

Fayard pop-upcinema

Op de prachtige site van Kasteel Les Fayards (Pelderijnstraat 54, 8310 Sint-Kruis) vind je tot eind augustus een gezellige pop-up zomerbar. Elke zaterdagavond wordt er gratis een filmklassierer getoond. Denk aan ‘Pretty Woman’, ‘The Shining’ en ‘Mrs. Doubtfire’. Voor de film kun je ook een kijkje gaan nemen in het kasteel zelf voor de tijdelijke tentoonstelling FAY-ART met werken van Brugs talent. Stoeltjes worden voorzien en drankjes koop je uiteraard in het café.

Lumière aan zee

Cinema Lumière in de Sint-Jakobsstraat kennen we allemaal, maar op algemeen verzoek wijken ze deze zomer ook uit naar Knokke-Heist voor een tijdelijke pop-up cinema in CC Scharpoord. Onder het motto: breng die tweedeverblijvers en mondaine toeristen ook wat cultuur bij, selecteerden ze een knallend programma met grote kleppers als ‘Oppenheimer,’ ‘Barbie’ en ‘Mission Impossible’. In tegenstelling tot de andere filmconcepten in deze lijst, zijn deze titels wel betalend. We hebben ons laten vertellen dat het geluid er ongelooflijk is en de filmervaring compleet. Misschien toch eens gaan piepen?


Tekst: Hannelore Gheldof.
Uit BLVRD Magazine editie #35.

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.