Meisjes, ze maken ons zo zot, mijnheer!

Pastelkleurtjes, neon signs, California vibes…welkom bij Meisjes! Op de hoek van de Eiermarkt pronkt de etalage van de gloednieuwe winkel. De kleurrijke sferen prikkelen meteen je aandacht en trekken je mee naar binnen. Hier word je instant vrolijk van!

ADS8108

Het zusje van Twee Meisjes

Na 7 jaar krijgt Twee Meisjes, gelegen in de Sint-Jakobsstraat, er een zusje bij. Het kriebelde al langer bij zaakvoerster Margriet om een tweede winkel te openen, want bij Twee Meisjes stootte ze vaak op plaatsgebrek voor nieuwe stuks. De winkel werd te klein om naast de tijdloze en flatterende items ook ruimte te maken voor gewaagdere, trendy stuks. Bij Meisjes kan dat wel. Toen een pand vrijkwam op een toplocatie was het moment eindelijk daar: Meisjes werd geboren!

Margriet liet haar oog vallen op een lichtrijk pand pal in het centrum van de Brugse binnenstad. Wat wil een mens nog meer? Een coronavrije start natuurlijk! Maar je kan niet alles hebben. Margriet en shopmanager Amy zien het positief.

“Ondanks de uitzichtloosheid van dit coronatijdperk, vind ik het belangrijk dat we toch naar de toekomst kijken en Brugge meer op de kaart zetten als hippe stad om te winkelen. Voor mij is het ook belangrijk om me te richten naar de Bruggelingen, want er zijn al genoeg zaken die zich richten op toeristen.”


Ze maken ons zo zot, mijnheer!

Een tweede winkel met alweer een hint naar een lied van Raymond van het Groenewoud. Na Twee Meisjes – geïnspireerd op de gelijknamige hit – kreeg Meisjes ook een touch van Raymond. Het lied ‘Meisjes’ is krachtig en heeft een zeker rock-'n-rollgehalte. Het sluit aan bij de look & feel van de winkel, het is een prachtig samenspel tussen de woorden van van het Groenewoud en de waarden van Meisjes.

“Het geeft de kracht en macht weer die meisjes hebben op hun omgeving en dat is zo fascinerend. Hoe ze eruit zien, wat ze uitstralen door wat ze aanhebben, speelt daar een grote rol in.”

ADS8090

Een échte feelgood-winkel

Meisjes is uiteraard geen exacte kopie van Twee Meisjes. De verschillen zitten in kleine hoekjes en kantjes, maar ze zijn er wel. Bij Meisjes shop je net dat gewaagder kledingstuk, dat ene kleurtje die je zo graag ziet, die toffe trui die net in de mode is. Er wordt hier iets meer aandacht besteed aan de trends van vandaag, maar Margriet en Amy overdrijven er niet in. Het is de bedoeling dat elke klant zich goed voelt en zijn ding vindt – ongeacht de trends van dit moment.

Waar Twee Meisjes zich focust op pasvorm, unieke prints en tijdloze (geen saaie!) stuks, focust Meisjes zich eerder op de speelsere, modernere en misschien ook wel jongere kant van het verhaal. Of beter gezegd: voor iedereen die zich even jong wil voelen. Het is een échte feelgood-winkel met damesmode vol kleur en trends. De ongedwongen sfeer, betaalbaarheid en de vrolijke kleurtjes en printjes staan bij beide winkels centraal.

Fashion en amusement gaan hand in hand bij Meisjes, zowel voor wie komt shoppen als voor het shopgezelschap. Er staat een gezellige roze zetel in de winkel te pronken om even uit te blazen of om je (mannelijke) gezelschap zijn welverdiende down time te geven. Er liggen enkele boekjes naast de zetel én er is zelfs gedacht aan een gsm-oplader om letterlijk je batterijen op te laden. Iedereen is welkom bij Meisjes!

Meisjes is a happy place, waar je eens - samen met vriendinnen, je partner of je dochter- kan komen om alle zorgen te vergeten, en er even tussenuit te zijn. Een plaats om te ontspannen, te vluchten van de realiteit, eens weg te dromen.

- Margriet

Capsulecollecties & gift items

Binnenkort hoeft je shopgezelschap zich niet enkel in de zetel te ploffen, want hij of zij kan zelf mee shoppen! Meisjes is van plan meerdere keren per jaar een capsulecollectie te lanceren. Dat wil zeggen dat er een hoekje in de winkel vrijkomt voor een kindercollectie of mannencollectie. Margriet en Amy hebben hun oog al laten vallen op de Little Pieces-collectie van Pieces voor 6 tot 14-jarige meisjes, maar ook voor een mannencollectie houden ze hun ogen open!

Verder maakt Meisjes ook ruimte voor leuke gift items. Nu vind je er al een kaartjescollectie van Kaart Blanche, enkele kleurrijke kaarsen en kledingsteamers, maar later komen er nog meer toffe items aan. Keep your eyes peeled ;).

Meisjes

Een vleugje Californië in Brugge

Filiaal- en shopmanager Amy is het gezicht van de winkel. Ze is Margriets rechterhand, haar orde waar zij chaos is, haar op tijd waar zij te laat is. Amy heeft oog voor wat de beste trends zijn en zorgt – mede dankzij haar man – voor een vleugje Californië in Brugge.

Haar echtgenoot is namelijk afkomstig uit het zonnige Los Angeles. De plaats waar ook Amy naartoe zou verhuizen, maar de plannen zijn gewijzigd. Nu neemt manlief de California vibe mee naar Brugge en dat zie je ook terugkomen in de winkel. De gordijnen van de paskamers zijn de bekende deuren van Palm Springs (een stad in Californië) en op de muur prijkt een levensgrote foto van Venice Beach. Andere elementen als de greenwalls, velvet sofa en neonlichten vullen het geheel mooi aan. Ze toveren gegarandeerd een glimlach op je gezicht wanneer je Meisjes binnenwandelt.

Als de omstandigheden het toelaten, trekken Margriet en Amy in de toekomst zelf eens naar Palm Springs voor een unieke Meisjes-fotoshoot! Wij kijken er alvast naar uit!

ADS8097

24/7 shopplezier

De winkel op de Eiermarkt is elke dag open van 10u30 tot 18u30, ook op zon- en feestdagen. Je kunt er altijd terecht om eens rond te snuisteren en te ontsnappen aan de dagelijkse bekommernissen. Het is jouw moment van me-time – alleen, met vriendinnen, vrienden, man of vrouw, dochter of zoon. Bij Meisjes vergeet je even alles en droom je weg in een zee van kleur.

Op meisjesbrugge.be scoor je ook 24/7 de allerleukste stuks in de webshop. Je kunt er kledij meteen bestellen en/of je bestelde stuks komen passen in de winkel. Je kiest wat voor jou het best uitkomt. Het is de perfecte kruisbestuiving tussen online & offline. Merken als Pieces, Y.A.S, Noisy May, Loavies, Ichi, Mika Elles en Nümph vullen binnenkort het aanbod aan. Neem dus gerust online eens een kijkje en laat je verrassen door de hippe winkel die Meisjes geworden is.

Uit BLVRD Magazine editie #22.
Tekst: Sara Bouvry. Foto's: Lander Mus.

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.