Lota lifestyle

LOTA - staat voor een gezonde levensstijl, waarbij de focus op voeding ligt, maar Lore Tack het breder trekt. Deze holistische approach werpt z’n vruchten af, want haar praktijk is booming. En het aantal tevreden klanten stijgt razendsnel. Wat zijn haar geheimen voor een gezond zomerlichaam dat blaakt van de energie?

Wilskracht

Het goede nieuws is: dankzij gezonde voeding krijg je automatisch meer zelfvertrouwen en energie. Wat je nodig hebt is een goede dosis wilskracht en ondersteuning. Zelf heb ik ook een hobbelig parcours en moeilijke relatie met voeding achter de rug. Op mijn achttiende werd ik slachtoffer van seksueel misbruik, en was ik het vertrouwen in mijn lichaam volledig kwijt. Ik verstopte het onder lagen kleding, en mijn relatie met voeding vertaalde zich in extremen: sommige dagen at ik te weinig, andere dagen propte ik mezelf vol met ongezond eten. Tot ik op een dag besloot om het kookboek van Rens Kroes - Powerfood te kopen. Haar visie op gezond eten sprak mij aan en ik besloot om opnieuw controle te nemen over mijn eigen lichaam en gezondheid. Ik beloofde aan mezelf dat ik mijn grootste angst zou overwinnen en dat ik er mijn sterkte van zou maken. Dankzij koken en gezond eten won ik stap voor stap opnieuw het vertrouwen in mezelf, én in mijn lichaam. In mijn tweede jaar vertaler-tolk ruilde ik mijn studies om voor voeding en dieetkunde met een bewust doel: anderen helpen zodat ze ook het vertrouwen in zichzelf en hun lichaam zouden ontdekken.

Op maat

Ik merkte dat de klassieke dieetleer mij op mijn honger liet zitten. Ik vond het belangrijk om een nieuwe visie op gezond eten te delen, waarbij er aandacht besteed wordt aan het wetenschappelijke luik, maar ook aan de schoonheid van een gerecht op vlak van smaak en kleur. Eten doe je namelijk met al je zintuigen.

Xandro Vandewalle 2

Met mijn gerechten wil ik mensen met elkaar verbinden, daarom vind ik het belangrijk dat mijn gerechten toegankelijk zijn voor je hele gezin. Tenslotte heeft elke mens een andere rugzak en een verhaal. Daarom ben ik ervan overtuigd dat een persoonlijke kijk en 360° aanpak het beste werkt om duurzame resultaten te bereiken.

20220804 170858

Gezond genieten

Ik geloof in de kracht van gezonde, volle, pure voeding waarmee je lekkere en toegankelijke gerechten maakt, en op maat gemaakte voedingsplannen. Elke maand maak ik voor mijn klanten en mezelf een voedingsplan op met een bijhorende boodschappenlijst en handige tips & tricks om je wekelijkse sociale uitjes gezond te houden. Door op voorhand een plan te voorzien, kan je je gezonde gewoontes volhouden. Als levensgenieter en bourgondiër vind ik het belangrijk om wekelijks een cheatday in te lassen. Die dag eet je alles waar je zin in hebt: vers afgebakken boterkoeken, pannenkoeken, frietjes, chocolade,... noem maar op. Bij Lota geloven we in een gezonde levensstijl die je op lange termijn kan volhouden.

20230415 144859

Tekst: Jolien Van Acker, Beeld: Xandro Vandewalle.
Uit BLVRD Magazine editie: #34.

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.