Een liefdesbrief naar Brugge

Brugge, we houden van u! En wij zijn niet de enige. Océane Bollé verklaart haar gevoelens voor onze stad in een liefdesbrief.

Lieve, lieve Brugge en al haar jongeren,

Vroeger leek je mij echt een ‘oude’ stad... Oude mensen, oude mentaliteit, oude gebouwen, een plaats waar geen ruimte was voor vernieuwing. Maar lieve Brugge, wat doe je je best. Met trots kan ik nu wel zeggen “Ja, ik woon in Brugge.” En “Verdorie, er is echt wel veel te doen in Brugge voor jongeren.”

Heeft de stad meer en meer te bieden voor mij of was ik me er gewoon niet van bewust? Ik denk dat ik met de tweede optie akkoord ga... Blijkt dat er altijd al een groot aanbod aan initiatieven is geweest hier. Organisaties en plaatsen zoals het Entrepot (Villa Bota, De Tank, ...), Brugge studentenstad (The Student Village), Bauhaus, De Snuffel, etc. die toegankelijke kunstfestivals, raves, PRISMA, Queer was Here en eigenlijk nog talloze toffe events organiseren achter de schermen. De juiste mensen volgen is de boodschap. Volg eens die ene leuke mens die je tegenkwam in de Villa Bota of kijk eens naar de organisaties die dat ene event organiseerde waar je vorige week niet naartoe kon komen. Connecteren met elkaar. Banden bouwen en een breed netwerk creëren is zeker mogelijk hier in Brugge.

Zoals sommigen die deze tekst lezen al weten, zit ik in Soundcast. En ik kan geen tekst schrijven voor Jong Volk zonder een hang-out spot nog eens in het spotlicht te zetten... Soundcast heeft voor het Concertgebouw 7 voorstellingen geselecteerd voor jongeren. Deze 7 voorstellingen kunnen julliegaan bekijken voor slechts 7 (!) euro. Daarnaast kan je eigenlijk altijd 50 procent korting krijgen als jongere onder de 25 jaar. Ook diegene onder 30 jaar krijgen nog steeds 30 procent korting voor voorstellingen. Dus ik verwelkom jullie met veel liefde en enthousiasme in het Concertgebouw om samen de gemiddelde leeftijd te verlagen. Want JA, die gemiddelde leeftijd ligt nu heel hoog schatten.

Even tussenin: Stad Brugge wil dus het centrum meer autovrij te krijgen. Dit wil zeggen meer fietsen en meer voetgangers in het centrum. Stiekem hoop ik dat Stad Brugge binnenkort een voucher uitgeeft aan alle jongeren die dagelijks met de fiets naar school moeten om 1 keer per jaar hun fiets, die de schade van de kasseien onderging, te mogen herstellen. Misschien ook een unieke fietsbel in dat pakket smijten om de toeristen van de baan te bellen en zo ongevallen te vermijden.

Mijn hartje gaat uit naar alle jongeren die de liefde voor Brugge (her)ontdekken en vooral ook naar alle jongeren die deel uitmaken van de verandering. Ik zie de moeite die jullie doen, ik zie de verandering die jullie brengen, ik zie het engagement.

Verandering is onderweg en wat voor een verandering is dat!

Lieve, lieve Brugge en haar jongeren,
Dankjewel en tot volgend jaar.

Je kapoen, Océane

Océane's statement werd gepubliceerd in het Jong Volk Jaarboek '23. Nog geen exemplaar? Haal er dan snel eentje in huis. Vraag ons gerust naar de verschillende locaties, of spring eens binnen op de bureau!

23 12 17 SIGNAAL DAG 3 ISAAC 61

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.