KLAMPING: GLAMPING BY KLARE

Heb je nog geen reisplannen voor deze zomer of zoek je het liever niet te ver? Geen nood, want ook voor de thuisblijvers zijn er veel hippe alternatieven om een onvergetelijke vakantie te beleven. Zo kun je kiezen voor Klamping, een unieke kampeerervaring in je tuin of op locatie in de buurt. Het grote voordeel bij Klamping is dat je kunt genieten van alle comfort terwijl je helemaal tot rust komt in je eigen tuin of een stukje natuur in de buurt.

Klare, oprichtster van het concept en nog maar 19 jaar, gooit hoge ogen met haar Klamping concept (een samentrekking van haar naam en ‘glamping’). De Jabbeekse verhuurt volledige kampeersets, inclusief opbouw en afbraak, in stijl. Haar voornaamste drijfveer? “Ik wou graag mensen die dit jaar - vooral door de coronacrisis - kiezen voor een staycation, een evenwaardig alternatief aanbieden. Alle comfort en luxe van op reis, maar toch gewoon in je eigen tuin.”

3756 A36 C 6 A48 46 FB BD1 A 61 F6 CEE98 F75

Blokidee

Klare: Midden in de coronacrisis beseften mijn vriendinnen en ik dat we dit jaar niet op reis zouden kunnen gaan zoals we de jaren ervoor deden. Zo kwamen we op het idee om te ‘glampen’ in onze eigen tuin en kochten we een mooie tent om deze zomer te gebruiken. Daarna begon ik verder na te denken hoe daar eigenlijk optimaal gebruik van te maken en de tent te verhuren aan mensen die ook een staycation in hun eigen tuin willen doen. Ik kocht de tent volledig over van mijn vriendinnen en begon tientallen winkels af te schuimen om leuke en functionele spulletjes te kopen om bij de tent te verhuren. De mensen die dichtbij mij stonden vonden me een beetje zot, omdat ik dat idee midden in de blok kreeg. Iedereen stond wel de volle honderd procent achter het idee, de timing was gewoon slecht. Het hele concept heb ik tijdens mijn examens uitgewerkt omdat ik alles rond wilde krijgen voor de zomer startte. M’n ouders waren wat bezorgd dat mijn punten daaronder zouden lijden, maar ik heb me bewezen en ben geslaagd voor alle vakken!

604 D11 A0 6 E5 D 4132 97 A5 76401 FA94 F1 C

Let’s start

Een nieuwe zaak starten is altijd een spannende periode, zeker als je midden in de blok zit én er een coronapandemie alles platlegt, maar Klare klaarde de klus: “Tijdens de examens was het wel wat veel omdat ik per se wou kunnen beginnen wanneer de zomervakantie startte. Naast mijn studies hield ik me dus ook bezig met de marketing en de opstart van Klamping. Niet gemakkelijk, want er komt heel wat administratie bij kijken, een zaak opstarten doe je niet zomaar. Je moet naar de bank om een rekening te openen, een verzekering afsluiten, een btw-nummer aanvragen… Gelukkig kan ik rekenen op de steun van mijn familie. Nu alle papierwerk in orde is, kan ik bijvoorbeeld ook rekenen op mijn papa om te helpen voor de opbouw en de afbraak. Als mijn papa niet mee kan gaan, zijn mijn vriend en mijn opa ook beschikbaar. Zo kan ik een goede service blijven garanderen en blijft het haalbaar om ermee bezig te zijn tijdens vakanties en weekends. Er echt mijn job van maken, is niet direct mijn plan. Als dat mogelijk is, zou ik het later wel graag combineren met mijn job."

BF538137 E9 EB 4025 A819 63 EE440 C71 EE

This is where the magic happens

Het leukste aspect volgens Klare is wanneer ze de kampeerset terug gaat ophalen. “Als ik alles ga ophalen, is het super leuk om te luisteren naar de verhalen, hoe de mensen de Klamping beleefd hebben. Dat nauw contact met mijn klanten vind ik fantastisch. Daarom ben ik wel van plan om het kleinschalig te houden. Misschien koop ik nog één tent bij, maar het is niet de bedoeling om er iets heel groots van te maken. Als je uitbreidt, heb je ook minder dat nauwe contact met je klanten, terwijl het net leuk is om bij de mensen te komen, alles op te zetten in hun tuin en te luisteren naar hen. Je komt ook op magische plaatsen. Zo mocht ik mijn tent al opzetten in een weide van een boerderijtje met uitzicht op Koekelareberg, een bende grazende koeien en schapen. Prachtig.”

3 D6891 E3 C592 449 A B8 DF 548061 A78 FFA

Tot slot zijn we benieuwd of Klare zelf al heeft kunnen genieten van een unieke Klamping ervaring...

Klare: “Door het krappe tijdschema heb ik er helaas zelf nog geen gebruik van kunnen maken. Na mijn examens ben ik eigenlijk direct gestart met de verhuur van de set. Eind juli heb ik wel een midweek voorzien om samen met drie van mijn vriendinnen te genieten van een echte Klamping. Iets om naar uit te kijken dus!”

Tekst: Jolie Van Acker. Foto's: Klamping.
Uit BLVRD Magazine editie #17.

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.