HUISWIJN

“De huiswijn, alstublieft, een witte.”

“Voor mij de rode”.

“En voor mij rosé”.

Deze zinnen zijn de afgelopen weken enkele keren over onze tongen gerold: We gingen in enkele zaken huiswijnen proeven. niet dat we de pretentie hebben om wijn te beschrijven zoals het moet, maar we hebben ons geamuseerd. En omdat we er toch niets van kennen, geven we door middel van de letters B - L - V - R - D een quotering.

ROSE RED
(Cordoeaniersstraat 16)

De naam van dit café verraadt zijn visuele vibe: deze zaak hangt vol rode rozen, wat de avond meteen een romantische vibe geeft. We dronken bijzonder lekkere wijntjes aan democratische prijzen.

Bijzonder
L
ekker
V
isueel
R
omantisch
D
emocratisch

DSC00013

GAUTHIERZ
(Westmeers 72)

Een levendige brasserie/bar met een veelzijdige keuze aan huiswijnen (we kregen opties) die buitengewoon gesmaakt werden. Proef zeker de Kiwi Cuvée Sauvignon Blanc als je van een frisse witte wijn houdt, reuzegoed! Niet alleen de wijn, maar ook de patron, de inrichting en sfeer maken het doorslaggevend om hier onze vaste stek van te maken.

Buitengewoon
L
evendig
V
eelzijdig
R
euze
D
oorslaggevend

IMG 3947

HOTEL CASSELBERGH
(Hoogstraat 6)

Het is eens iets anders: de standaard bruine kroeg inruilen voor de rustige lobby van een luxehotel. We nestelden ons in de divan en kregen een gevarieerd aanbod van wijnen aangeboden, ook hier heb je meerdere keuzes. Hier werden we blij van en bleven dus net iets langer plakken …

Blozende kaken
Luxe
Variatie
R
ustig
D
ivan

IMG 3977

THE RED HUNTER
(Genthof 42)

Dit café opende nog niet zo lang geleden de deuren, maar de uitbaters - een liefdevol, vrijgevig gepensioneerd koppel - ontvangen je met open armen! Bij de huiswijn is meteen duidelijk waar je je kan aan verwachten, maar we kregen royaal gevulde glazen op tafel, op zijn minst behoorlijk te benoemen. Het café hangt vol oude krantenknipsels uit het Brugs Handelsblad, wat het meteen een historische avond maakt.

Behoorlijk
L
iefdevol
V
rijgevig
Royaal
D
uidelijk

DSC00014

DE VLOAMSE TRINE
(Kraanplein 5)

Onze eerste terrasavond van 2023 is een feit: we namen plaats op het ruime terras van De Vloamse Trine en kregen luchtige, frisse wijntjes voorgeschoteld, bourgondisch gevuld en deftig van smaak. De definitie van verdienstelijk: wie ergens een compliment voor verdient.

Bourgondisch
Luchtig (terras)
V
erdienstelijk
R
uim
D
eftig

DSC00011

De wijndrinkers van dienst: Luka, Jasper, Sanne, Karel en Andrès.
Beeld: Jasper van het Groenewoud.
Uit BLVRD Magazine editie: #33.

IMG 3946

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.