De perfecte blend van koffie en keramiek

Aanvankelijk wilde ik ‘Studio Latté’ gebruiken, met die naam ben ik ook naar de bank gestapt, omdat het een koffiezaak mét creatief atelier voor workshops moest worden. Maar… dat voelde gewoon niet goed. Tijdens een brainstorm met vrienden kwamen we op de naam ‘Biscuit’. Het verwijst perfect naar taart én het symboliseert de eerste bak in keramiek.”

Image00003

“Taarten bakken, dat doe ik al enkele jaren en het is echt mijn passie. Alle taarten in Biscuit zijn dan ook huisgemaakt. Daarnaast kun je ook een workshop keramiek volgen: alleen, met vrienden, voor een teambuilding of vrijgezellenfeestje, … Via de website reserveer je een plekje en dan kun je zelf aan de slag met het beschilderen van borden, tassen, mokken, vazen, ontbijtkommen, salad bowls, ... Iedereen is welkom, dus dit is ook een leuke gezinsactiviteit! Tijdens het schilderen kun je dan genieten van een heerlijke koffie met een stukje taart.”

Op 5 juli gingen de deuren hier open, wat heeft je het meest verrast sinds de opening?

Hm, het verrast me wel dat mensen het interieur zo leuk vinden. De kleuren en de gedurfde vibe waren voor mij vanzelfsprekend, maar de vele complimenten zijn echt fijn. Ook de steun van de buurt is hartverwarmend: mensen snelden te hulp als ik tijdens de opbouw mijn auto aan het uitladen was en brachten bloemen tijdens de opening.”

Ondernemen is natuurlijk ook wel hard werken. Hoe ervaar jij dat?

Dat heeft me ook verrast: het werk is echt nooit gedaan. Vaak ben ik tot ‘s avonds laat bezig en thuis moeten er natuurlijk ook dingen geregeld worden. Flexi’s en jobstudenten helpen soms in de namiddag, zodat ik eerder kan starten met het bakken voor de volgende dag. En mijn familie en vrienden zorgen ook voor helpende handen.”

“Mijn droom voor de toekomst is wel dat ik er nog meer van kan genieten. Het zou fijn zijn om met een vast team te kunnen werken, zodat ik niet alles alleen hoef te doen. Iets minder werken, iets meer genieten!”

Tot slot, wat moeten mensen zeker bestellen in Biscuit?

De koekjes zijn altijd populair, maar ik ben vooral trots op mijn huisgemaakte taarten. Mijn persoonlijke favoriet is cheesecake: luchtig, smeuïg en fris, met elke dag een andere variant!”

Tekst: Luka Franck. Foto's: Jonathan Veriez.
Uit BLVRD Magazine editie #48.

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.