Angie geeft je body, mind and soul de nodige kracht

Het is een zonnige zaterdagochtend wanneer ik met mijn parelwitte Fiat 500 richting de Gistelse Steenweg vertrek. Met het zonnetje op mijn gezicht en wat achtergrondmuziek ben ik helemaal klaar om Angie te interviewen. Ik heb haar al een tijdje niet meer gezien. Angie en ik kennen elkaar sinds de lagere school, maar je kent dat, iedereen gaat zijn eigen weg. Ondertussen is er veel gebeurd: middelbare school, hogeschool, extra opleidingen … én zelfstandig worden. Angie startte in september ‘Nourish.’ op. Met haar diploma’s voor (sport)diëtist en personal trainer, helpt ze vrouwen om hun innerlijke kracht te ontdekken en te ontwikkelen op fysiek, mentaal en spiritueel vlak. Ik heb mij geparkeerd en stap binnen. Angie staat me op te wachten en neemt me mee naar haar lichtrijke praktijkruimte. Dit wordt een fijn gesprek.

Gezondheid is niet enkel voeding of sport.”

We zetten ons aan haar tafel die mooi gevuld staat met het materiaal waarmee ze te werk gaat. Ik krijg meteen een huiselijke vibe en dat is voor Angie heel belangrijk: “Wanneer ik consultaties doe, wil ik dat mensen zich hier thuis voelen. Ik wil een vertrouwelijke positieve energie creëren.” Ik zie een houten kistje staan vol figuurtjes en elementen die ik niet ken. Ik kan mijn nieuwsgierigheid niet meer bedwingen en vraag haar meteen uit over alles wat met ‘Nourish.’ te maken heeft. “‘Nourish. Your body. Mind. & Soul.’ staat voor mij gelijk aan het feit dat gezondheid niet enkel voeding of sporten is. Je mindset en de connectie met jezelf zijn minstens even belangrijk. Ik bekijk het totaalplaatje, van de probleemstelling tot mindset/slaap/stress en zelfs een onderzoek van je bloedresultaten.”

Image00001

Gewicht verliezen is geen doel op zich, het is een manier om je doel te bereiken.”

Nu we weten waar ‘Nourish.’ voor staat, ben ik heel benieuwd naar wat een consultatie bij Angie inhoudt. Ook dat houten kistje triggert nog steeds mijn aandacht. Ik vraag dus: “Hoe ga je precies te werk en waarvoor gebruik je dat houten kistje?” Met een brede glimlach op haar gezicht legt ze me uit hoe ze werkt. “Iemand komt bijvoorbeeld bij mij terecht wanneer vermageren niet wil lukken. Dan ga ik via tools op zoek naar de onderliggende oorzaak en werk ik daarop verder. Ik ga vooral adviserend en oplossingsgericht te werk. Gewicht verliezen is voor mij geen doel op zich, maar een manier om je doel te bereiken. Het is eenvoudig om een standaard voedingsplan mee te geven, maar als je je eigen lichaam niet kent, is het heel moeilijk om dat aan te houden. Daarom werk ik bewust niet met standaard voedingsplannen, al zijn sporters een uitzondering. Daar werk ik met een platform waar ik een flexibel voedingsplan samenstel gericht op hun doelstellingen waarbij ik de macro’s (eiwitten, vetten en koolhydraten) bijhoud zodat ik toch een algemeen overzicht kan houden. Daarnaast geef ik ook educatieve sessies.”

Het houten kistje is aan de beurt. “Ik gebruik deze tool om mijn consultaties meer vorm te geven.” Angie haalt een heleboel elementen boven en legt me de principes uit. Het doel is voornamelijk om alles visueler voor te stellen. Een rood touw vormt de weg naar je doel, potjes krijgen de invulling van ‘grote honger’ naar ‘kleine honger’ en de orka staat (als metafoor) voor extreem diëten. De orka (denk maar aan free willy) ziet er aantrekkelijk uit, maar opgepast: hij is één van de gevaarlijkste dieren in de oceaan (killer whale). Net zoals strikte diëten vaak veelbelovend zijn maar schadelijk zijn voor je gezondheid.

Image00002

Ik wil het vuur in vrouwen weer aanwakkeren.”

“Mijn doelgroep bestaat uit millennials die vrij intensief sporten. Daarmee bedoel ik toch zeker drie keer per week. Mijn expertise ligt voornamelijk op het gebied van krachttraining, maar ik kan me ook toespitsen op duursporters. Door me te richten op deze specifieke doelgroep kan ik dieper ingaan op hun unieke behoeften en doelstellingen."

Wie het nu al warm krijgt om bij Angie aan te kloppen, mag zich binnenkort aan een extra initiatief verwachten waar haar hart en ziel in ligt. “Ik werk momenteel een twaalfwekentraject uit waarin ik vrouwen ontvang die ook aandacht hebben voor hun body, mind & soul-balans. Vrouwen zijn vaak onzeker en durven dat vuur in zichzelf niet naar buiten brengen. Met mijn traject wil ik dat doorbreken en aan elke vrouw kunnen zeggen: ‘Komaan, sta recht in je schoenen, je bent fantastisch’. Ik wil dat vuur in hen terugzien!”

Praktische informatie

Bereik Angie via Instagram @ Nourish_be en vul daar het intakeformulier in of geef haar een belletje om een kennismakingsgesprek te boeken (0498 11 23 12)!

Consultaties lopen 3 maanden en bestaan uit een intakegesprek, 4 opvolgingen en 1 eindgesprek.

Image00003

Tekst: Sara Bouvry.
Uit BLVRD Magazine editie: #34.

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.