ANTON

20 jaar.
Post-secundair bakkerij - Ter Groene Poorte.

Mijn stekje: Ik ben van Lier afkomstig, maar in de week woon ik in een appartement in Knokke. Lier is best ver… maar ik heb mijn draai hier helemaal gevonden!
Weekendwerk: Ik werk soms in de bakkerij thuis of bij de Pizzeria Al Taglio.
Hobby’s: Ik ben leider in de KSA. Dus mijn weekends zijn gevuld… Maar ik probeer nog voldoende tijd te maken voor familie en voor mijn vriendin!
Hiervoor studeerde ik eerst… Ik heb eerst marketing gestuurd aan de Hogeschool in Antwerpen, maar dat lag mij niet genoeg. Mijn ouders hebben nooit gezegd dat ik thuis de bakkerij moest overnemen en thuis bakte ik zelf niet zo vaak, maar ik ben toch heel gelukkig met de keuze om alsnog voor bakker te gaan studeren. Het was voor iedereen wel een grote verrassing!

ANTON TER GROENE POORTE

Als ik afstudeer dan ga ik… thuis mee in de zaak werken. Ik zou wel graag in mijn thuisstad in een bakkerij blijven, maar misschien wel graag op termijn iets van mezelf. Ik wil niet dat iedereen denkt “je hebt het allemaal van thuis gekregen”, ik wil iets waarmaken voor mezelf.
Ik kijk op naar… mijn papa.
Favoriete comfort food: Pizza. Ik zou elke dag pizza eten. Prosciutto of salami, hmmmm.
Mijn signature dish: Met marsepein ben ik wel heel erg creatief, daarin wil ik misschien wel beter worden. Veel bakkers maken niet zelf hun marsepein, maar als ik dat kan toevoegen aan mijn papa zijn bakkerij, zou dat wel een heel mooie aanvulling zijn.
Favoriet gereedschap: Deegkneder. Deeg kneden met mijn handen is niet zo fijn en best intensief…

Foto: Jasper van het Groenewoud.

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.