Welk cultureel type ben jij?

Welk cultureel type ben jij?
Lees hier je horoscoop en ontdek je persoonlijk getipte voorstelling door Soundcast!

Steenbok: 22 december - 19 januari

 • Als Steenbok heb je een gigantisch hart voor kunst en cultuur. Je kleedt je met smaak en hebt een neus voor wat ‘hip’ is. Geen detail ontgaat jou en je bent steeds benieuwd wat er achter het hoekje te zien is; iets wat vaak ook heel vermoeiend kan zijn. Grote festivals met een kolkende massa mensen zijn niet aan jou besteed en je waant je liever als een ware Amélie Poulain in tal van grote steden; op zoek naar nog meer kunst en cultuur.

 • Getipt voor de Steenbok: Concertgebouw Circuit (de hele zomer / woe – zon van 14u30 tot 18u)


Waterman: 20 januari - 18 februari

 • Als Waterman wil jij graag de wereld begrijpen, je bent leergierig en hebt een grote honger naar kennis. Van de grootste theorieën tot de domste weetjes, je verslindt het werkelijk allemaal! Je bent kritisch voor jezelf en anderen want jou maken ze geen blaasjes wijs! Gelukkig stel je jezelf steeds mild op tegenover anderen en geloof jij rotsvast in de goedheid van de mens.

 • Getipt voor de Waterman: Serieus Curieus #1 De Kosmos / Talks inspired by KULeuven (26 september 2023)


Vissen: 19 februari - 20 maart

 • Als Vis ben je dromerig, artistiek, intuïtief en vooral heel erg empathisch. Je trekt je niet alleen het leed van je vrienden en familie aan, maar ook maatschappelijke thema’s liggen je nauw aan het hart. Er groeit een groot verlangen in jou om het anders aan te pakken en je droomt van een wereld waar gelijkwaardigheid en artistieke zelfexpressie centraal staan.

 • Getipt voor de Vissen: We wear our wheels with pride and slap your streets with color … - Robyn Orlin / Moving into Dance Mophatong


Ram: 21 maart - 19 april

 • Je voelt je energiek en de laatste tijd kan je perfect de balans vinden tussen periodes van rust en chaos. Voor jou breekt een periode vol nieuwe avonturen aan en het kan ook best zijn dat je nog een pittige uitdaging in het vooruitzicht hebt. Blijf zeker aandachtig en vergeet niet te genieten van alle exotische, esthetische pareltjes die je pad zullen kruisen.

 • Getipt voor de Ram: Tao Dance Theatre - 6 & 9 (27 september 2023) - 7x7 voorstelling


Stier: 20 april - 20 mei

 • Een dromerig type als jij houdt van fantastische verhalen en epische muziek zoals die van bijvoorbeeld Lord of the Rings. Je laat je graag eens meeslepen tijdens wat drama onder vrienden, maar bent ook een trouwe metgezel en staat voor iedereen klaar met raad en daad. Je leven zit vol onverwachte wendingen maar met wie je ook optrekt of waar je ook belandt, gelukkig blijf je steeds trouw aan jezelf.

 • Getipt voor de Stier: London Philharmonic Orchestra, Vlaams Radiokoor & Wayne McGregor - Ravel, Szymanowski & Léon (9 maart 2024) - 7x7 voorstelling


Tweelingen: 20 mei - 21 juni

 • Als Tweelingen ben je openhartig, veelzijdig en dat weerspiegelt zich ook in je levensstijl. Jij bent niet te vatten in één muziekstijl, één vriendenbende of één droom; je proeft graag van zoveel mogelijk en bent constant in beweging. Een voorstelling klassieke dans of liever een avondje clubben? Een onmogelijke keuze voor jou en daarom combineren we deze twee graag in één voorstelling zodat je helemaal niet hoeft te kiezen!

 • Getipt voor de Tweelingen: Sharon Eyal & LEV Dance Company – Into the Hairy (17 oktober 2023) - 7x7 voorstelling


Kreeft: 21 juni - 22 juli

 • Je hoeft het niet langer te verbergen, beste Kreeft. In de zomer komt je sensuele aard vlotjes naar boven, gepaard met een knap staaltje flirt-skills. Een romantisch avondje uit leidt je naar (nog) onbekende oorden, zoals misschien wel het Concertgebouw tijdens December Dance. Perfect voor Kreeften, want het belooft een absolute catharsis te worden voor romantische zielen!

 • Getipt voor de Stier: Trajal Harrell – The Romeo (12 december 2023) - 7x7 voorstelling


Leeuw: 23 juli - 22 augustus

 • Een echte Leeuw gaat niets of niemand uit de weg; jij gaat die zomer gewoon ‘ownen’! Je enthousiasme is al van ver te horen en wanneer de zon het hoogst staat, ben je niet weg te slaan uit het volk. Een hoop mensen: check. De coolste outfits: check. Indrukwekkend gezang van een koor: check. Alle ingrediënten zijn er om er een fantastisch moment van te maken en lekker mee te brullen!

 • Getipt voor de Leeuw: Georgian State Chamber Choir, Basiani Ensemble & Gori Women’s Choir – Georgische stemmen (25 oktober 2023) - 7x7 voorstelling


Maagd: 23 augustus - 22 september

 • De perfectionistische Maagd houdt van structuur, maar net zozeer van schoonheid. Jongeren boeien je veel meer dan volwassenen en af en toe laat je jezelf verrassen door de talenten van je leeftijdsgenoten. Een tentoonstelling, Closet Sale of feestje? Bring it on! Stiekem kijk je enorm op naar leeftijdsgenoten die de perfectie nastreven (bijvoorbeeld op hun instrument), en daar nog behoorlijk in slagen ook!

 • Getipt voor de Maagd: European Union Youth Orchestra – Beethoven, Van Parys & Ravel (8 mei 2024) - 7x7 voorstelling


Boogschutter: 22 november - 21 december

 • Als Boogschutter heb je een goed gevoel voor humor en durf je wel eens buiten de lijntjes te kleuren. Je vindt het leuk om nieuwe dingen én mensen te ontdekken en krijgt tonnen energie van gelijkgestemden. Soms kan je overweldigend zijn naar andere mensen toe, dus probeer je energie wat te verdelen deze zomer zodat je ook eind augustus nog kan genieten van al dat leuks!

 • Getipt voor de Boogschutter: Konvooi (25-27 augustus)


Weegschaal: 23 september - 22 oktober

 • Als Weegschaal ben je beschaafd en heb je een groot rechtvaardigheidsgevoel. Je bent een teamspeler en helpt iedereen waar mogelijk. Soms durf je wel eens te snel een oordeel te vellen, met alle gevolgen van dien. Je houdt wel van een nieuwe uitdaging en laat je vaak helemaal onderdompelen in nieuwe ervaringen. Stiekem ben je ook wel benieuwd naar de kick die je krijgt als je middenin een orkest gaat zitten…

 • Getipt voor de Weegschaal: CLUB Surround (3 tot en met 6 april 2024)


Schorpioen: 23 oktober - 21 november

 • Als Schorpioen ben je vastberaden en ga je recht op je doel af waardoor je al heel wat verwezenlijkt hebt. Toch ben je vaak nog wat zoekende naar de echte ‘ik’ en laat je jezelf te vaak leiden door ideaalbeelden. Gelukkig heb je heel wat mensen rond jou die je waarderen voor wie je echt bent en je bent uiteraard niet de enige in je zoektocht naar een eigen stem waarbij je botst op hoogtes en laagtes, licht en duister. Ontdek jouw getipte voorstelling want die speelt hier perfect op in!

 • Getipt voor de Schorpioen: Goeyvaerts Trio, Cappella Mariana & Catalina Vicens / Media Nova – Van polyfonie tot Pärt (23 februari 2024) - 7x7 voorstelling

Tekst: Soundcast. Foto: Soundcast. Illustraties: Gianluca Manzana.
Uit BLVRD Magazine editie #35.

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.