NIEUW JONG VOLK! WELKOM ARNO & HALLO NIEUWE BUREAU!

Twee vrolijke nieuwtjes uit jong volk land. Eerst en vooral: op 1 september ging ons team weer van twee naar drie collega’s: we mochten Arno De Groote verwelkomen. We plukten hem weg uit het MSK in Gent en ontvoerden hem terug naar zijn thuisstad Brugge. Welkom Arno!

Naam: Arno De Groote

Leeftijd: 25 jaar

Woonplaats: Brugge, geboren en getogen

Huisdieren: 1 kat – Stu

Hobby's: drummen, goed gaan eten

Laatste avondmaal:
zelfgemaakte wraps met kip

Favoriete woord: slurpen

Favoriet geluid: het spinnen van mijn kat wanneer die 's avonds op mijn schoot ligt terwijl ik tv kijk of aan het gamen ben

Favoriete geur: koffie

Guilty pleasure: strijken

Soundtrack van het moment: ‘Empire’ van Frankie and the Witch Fingers

Mijn geld geef ik liefst uit aan: dingen die ik eigenlijk helemaal niet nodig heb

DSC04618

Ik begrijp helemaal niets van: anatomie (ik weet sinds deze zomer waar je sleutelbeen zit)

De mooiste plek op aarde waar ik ooit al bent geweest: de Corsicaanse bergen

Functie bij JONG VOLK: officieel: ‘projectmedewerker digital content’,
minder officieel: social media verslaafde, onzichtbare influencer, digitaal woordvoerder!

Samen met Jasper en Luka wil ik de verhalen van JONG VOLK nog meer verspreiden. Aan de hand van de online platformen wil ik de aanwezigheid van JONG VOLK in Brugge optimaal naar de digitale wereld vertalen. Dat klinkt kei officieel en deftig dus nu zal iedereen geloven dat ik een echte business manager ben!

- Arno

Tijd voor nieuwtje twee! Afgelopen zomer verhuisden we onze bureaulocatie. We zwaaiden de studenten in The Student Village gedag (en ook een beetje onze collega’s van Brugge Studentenstad, snif snif) en verhuisden ons boeltje naar de oude Tank, nu omgedoopt tot Burg Vier. De oude Tank staat - tegen alle verwachtingen in - nog een tijdje leeg voor de verbouwingen zullen starten.

Van zodra dat nieuws bekend was, werd er een oproep doorgestuurd naar allerlei jeugd- en cultuurorganisaties en met een heleboel mensen gingen we op zoek naar een tijdelijke invulling voor het gebouw.

Enkele organisaties namen ondertussen hun intrek in Burg Vier als ‘vaste bewoners’. Op het gelijkvloers vind je de bureau- en atelierruimte van De Batterie. Loop je de trap op naar de eerste verdieping, dan kom je op de rechterkant het nieuwe JONG VOLK-bureau tegen (joehoe!) en op het einde van de gang zijn de lokalen van Komerbi.

IMG 1768

Onze buren op de tweede en derde verdieping zijn creatievelingen verbonden aan KunstGroepBrugge. En dan is er nog de exporuimte op het gelijkvloers. Die kan gebruikt worden door de ‘vaste bewoners’, maar ook externe organisaties zijn welkom om er iets te organiseren.

De verhuis naar Burg Vier betekent voor JONG VOLK…
… een grotere bureau, met een opnameruimte én plaats voor gezellige praat met jong volk.
… een exporuimte om verhalen ook offline te brengen en jongeren elkaar echt te laten ontmoeten. We hopen hier screenings en expo’s te kunnen organiseren, en snel!
… leuke buren, met wie we graag willen samenwerken.

Tekst: Luka Franck. Foto's: Jasper van het Groenewoud.
Uit BLVRD Magazine editie #36.


Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.