SOPHIE

Naam: Sophie.
Leeftijd
: 18 jaar.
Woonplaats
: Ik woon in Brugge, maar ik ben oorspronkelijk van Leeuwarden, uit Friesland. Door het werk van mijn papa zijn wij 11 jaar geleden in België komen wonen, eerst in Oost-Vlaanderen en nu in Brugge.

Waarom volg je de richting ‘Mode & Creatie’?
Ik kom uit het kunstonderwijs, maar wou eigenlijk altijd al modeontwerpster worden. Ik ben niet altijd even blij met de keuze ‘Mode & Creatie’. Ergens vind ik het creatieve aspect wel leuk, maar ik denk niet dat ik hier nog iets mee ga doen in de toekomst. Ik vind het een moeilijke wereld, de mode industrie: de concurrentie, de druk om uit te blinken, thema’s als body positivity… Ik zit te denken om volgend jaar een bachelor filosofie te doen in Gent, en dan misschien later nog een master, misschien in journalistiek of psychologie.

IMG 3332 min

Ik ben zelf net uit huis gegaan en woon sinds kort in een eigen studio, net binnen de Vesten, aan de Gentpoort. Zelf de was doen en koken, een beetje zelfstandigheid, het bevalt me wel, ookal was het eventjes wennen.

- Sophie

Wat is jouw droomjob of jouw droom voor de toekomst?
Voor mijn toekomstige job heb ik nog niet echt concrete plannen. Wat ik wel graag wil doen is gaan reizen om meer plekken en culturen gezien te hebben. Ik denk dat het misschien komt omdat ik al geëmigreerd ben, dat ik de mogelijkheid zie om ook naar andere plaatsen te gaan. Wat me vooral belangrijk lijkt, is dat ik gelukkig ben met mijn werk en de andere dingen die ik zal doen in de toekomst. Gelukkig heb ik nog genoeg tijd om het allemaal te ontdekken!

Is er iemand waar je naar opkijkt? Iemand dichtbij of net iemand beroemd?
Frida Kahlo en mijn mama ook wel. Ik vind Frida Kahlo haar kunst echt zalig en ook hoe ze was, heel open minded. Ik vind haar echt een heel inspirerend persoon.

Waar haal jij je inspiratie?
Pinterest.

Welke modetrend mag volgens jou nooit meer terugkeren?
Goedkope stoffen, met snorretjes print...

Wat vind jij een belangrijke waarde? Waarvoor zou jij gaan betogen?
Klimaat, daarvoor ben ik al gaan betogen, en vrouwenrechten. Ik vind Frida Kahlo ook een symbool voor vrouwenrechten.

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.