MAïESTA

Naam: Maïesta.
Leeftijd
: 17 jaar.
Woonplaats: Westende-Bad.
Ik zit op internaat in Sint-Leo, omdat mijn stiefzus daar ook zit. ‘s Ochtends fietsen we naar de refter en eten we allemaal samen, echt gezellig. Over de middag ga ik graag naar de Boba shop, want ben grote fan van de bubble tea. Eén avond in de week mogen we langer weg en de woensdagnamiddag mogen de laatstejaars ook op stap. Ik heb soms wel echt heimwee, maar ben toch blij dat ik hier op school zit. Ik ben pas dit schooljaar hier gestart, dus het is nog allemaal heel nieuw, maar ik word super goed opgenomen in de klasgroep.

IMG 3316 min

Ik kende wel al veel mensen in Brugge omdat ik in bikelife Brugge zit, ik rij met een dax brommer. Dat is echt een leuke groep waarmee we dan meets doen, zoals nu binnenkort, een halloween meet. Dan ga ik m’n brommer helemaal pimpen voor halloween.

Waarom volg je de richting ‘Mode & Creatie’?
Ik kwam uit het ASO, economie talen, dat vond ik wel interessant omdat ik graag mijn eigen bedrijf wou opstarten. Dan ben ik in het vierde veranderd van school om Handel te volgen in TSO, maar dat was helemaal niet mijn ding. En dan waren er vriendinnen die Mode volgden en dat leek me wel echt iets voor mij uiteindelijk. M’n ouders stonden er niet helemaal achter, maar ik heb ze wel kunnen overtuigen.

Wat is jouw droomjob of jouw droom voor de toekomst?
Ik wil graag m’n eigen onderneming en ik ben nu al stappen aan het nemen daarin. Mijn vriend en ik zijn bezig met een eigen webshop: Maïestiek. We willen kleren aankopen en er dan zelf op borduren. Het zit nu nog in de ideefase, ik hoop klaar te zijn met alles begin 2023. Ik heb al een samenwerking met andere bikelife groepen en van Kazou heb ik ook al een opdracht gekregen.

Is er iemand waar je naar opkijkt? Iemand dichtbij of net iemand beroemd?
Ik kijk heel erg op naar Vivienne Westwood, ik volg haar ook op Instagram. Ze is heel actief in betogingen en post dat online, dat vind ik echt heel interessant.

Waar haal jij je inspiratie?
Pinterest.

Welke modetrend mag volgens jou nooit meer terugkeren?
Jurken in verschillende laagjes, felgekleurde leggings of driekwartsbroeken.

Wat vind jij een belangrijke waarde? Waarvoor zou jij gaan betogen?
Vrouwenrechten en gelijkheid in de LGBTQ community, want ik ben zelf panseksueel.

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.