LEEN

Naam: Leen.
Leeftijd: 17 jaar.
Woonplaats
: Oudenburg. In de week zit ik hier op school op internaat, nu al het tweede jaar.
Hobby’s: op zondag ga ik naar de chiro, volgend jaar wil ik graag leiding worden.

Hoe is het om op internaat te zitten?
Mijn papa en zus hebben ook altijd op internaat gezeten en waren daar altijd wel enthousiast over. Het werd ook niet door mijn ouders verplicht om op internaat te gaan, dat was m’n eigen idee, om het pendelen te omzeilen. Het is leuk en voelt elke week een beetje als op kamp gaan. Ik zie er nooit tegenop! Internaat is ook niet zo streng zoals iedereen denkt. Tot 21u30 zijn we vrij op de gang, daarna moeten we op onze kamer blijven. Als 6e jaar mogen we op donderdag na de studie naar buiten tot 21u15 en één keer in de maand tot 22u15. Dan gaan we graag naar ‘t Zand of naar de Eiermarkt.

LEEN min

Mijn papa en zus hebben ook altijd op internaat gezeten en waren daar enthousiast over. Het werd ook niet door mijn ouders verplicht om op internaat te gaan, dat was m’n eigen idee, om het pendelen te omzeilen. Het is leuk en voelt elke week een beetje als op kamp gaan!

- Leen

Waarom volg je de richting ‘Mode & Creatie’?
Vroeger was mijn plan altijd om ASO te doen tot en met het 6e middelbaar en dan verder te studeren, maar corona heeft mijn plannen helemaal in de war gebracht. In de lockdown vroegen mijn zus en ik om een naaimachine, omdat ik het altijd wel leuk vond om mijn oma bezig te zien die zelf kleren maakte. Tijdens de lockdown ben ik veel beginnen opzoeken en experimenteren en toen had ik de smaak zo hard te pakken dat ik graag naar hier wilde komen studeren.

Is er iemand waar je naar opkijkt? Iemand dichtbij of net iemand beroemd?
Ik kijk wel heel erg op naar mijn familie. Iedereen is zelfstandig, werkt hard en gaat voor wat ze willen.

Waar haal jij je inspiratie?
Veel scrollen, uren op pinterest én ik vind het leuk om van extravagante dingen die ik zie een eigen eenvoudigere versie te maken.

Wat is jouw droomjob of jouw droom voor de toekomst?
Ik weet het nog niet zo goed. Ik zou graag bij een modehuis gaan werken en m’n eigen naam maken, maar ik wil vooral ook ervaring opdoen. Ik hoef niet meteen zelf iets op te starten. Misschien studeer ik nog het 7e jaar hier bij of ga ik in Gent of Antwerpen verder studeren.

Wat vind jij een belangrijke waarde? Waarvoor zou jij gaan betogen?
Ik zou gaan betogen tegen kinderarbeid in fast fashion.

Welke modetrend mag volgens jou nooit meer terugkeren?
Skinny jeans. Ik heb die zelf vaak gedragen vroeger, maar hoe ongemakkelijk zit zo’n skinny jeans eigenlijk?!

Foto: Jasper van het Groenewoud.

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.