ELINA

"Ik ben Elina Keirse, 22 jaar en laatstejaars studente Biomedische Wetenschappen aan de KU Leuven. Samen met 6 vrienden hou ik me bezig met onze website en Facebook- en Instagrampagina Climate Conscious om ons klimaatactivisme een vorm te geven en jongeren aan te zetten tot actie. Als ik even wat ontspanning wil hebben, ga ik graag in de zetel zitten voor een toffe serie of leef ik me graag uit met vrienden.

Ik kan niet goed zeggen wanneer de strijd tegen de klimaatopwarming mijn leven is binnengetreden. Als kind en tiener kon de schoonheid van de natuur me keer op keer verwonderen. Groene bossen, kronkelende rivieren, kleurrijke bloemenvelden… noem maar op! Maar toen stond ik nog niet stil bij hoe wij als mensen een grote impact hebben op hoe onze planeet zich standhoudt. Hoe ouder ik werd, hoe meer ik te horen kreeg over de klimaatsverandering en haar gevolgen. Ik werd bang en kreeg een gevoel van wanhoop en onmacht. Maar hier kon ik niet mee blijven zitten! Er wordt te weinig gehandeld in functie van het klimaat, door de overheid en door de maatschappij. Ik moest wel iets doen!"

Elina

Documentaires zoals Cowspiracy en Tomorrow hielpen mij in mijn overtuiging om mijn steentje bij te dragen in het gevecht tegen de klimaatverandering. Ik probeer het thema bespreekbaar te maken bij familie, vrienden en op sociale media. Ik heb mijn leven opnieuw ingericht en probeer me op alle aspecten van mijn leven bewust te maken van mijn bijdrage aan de klimaatopwarming. Ik ben daarom vegetariër en probeer zo bewust mogelijk te kopen. Ik ben ervan overtuigd dat ook wij, als individu, een verschil kunnen maken. Samen kunnen we een weg maken naar een groenere toekomst, voor ons en onze vrienden, maar ook voor alle generaties die nog komen!"

Elina is één van de zeven jongeren achter het project Climate Conscious. Check zeker eens hun Facebook- of Instagrampagina en neem een kijkje op de website!

Illustratie: Renée Herleef.

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.