JANA

"Iedereen heeft wel een persoonlijke reden waarom de strijd tegen klimaatopwarming belangrijk is voor hen en dat is bij mij niet anders. Eerst en vooral wil ik natuurlijk een mooie toekomst in het vooruitzicht. Een toekomst met zo weinig mogelijk apocalyptische taferelen door het stijgend aantal bosbranden, stormen, overstromingen en nog zo veel meer. De afgelopen jaren kregen we al een voorproefje van een leven waarin we zullen terechtkomen als er niets verandert en dat wens ik niemand toe. Iets wat bij mij ook nog een grote rol speelt in mijn strijd tegen de klimaatopwarming was mijn reis naar Bangladesh in 2017. Met de VZW Banglabari heb ik toen samen met 11 andere studenten door het land gefietst.

Daar waren de negatieve gevolgen van de klimaatopwarming nog veel duidelijker. Huizen die volledig overstromen, mensen die hun volledige hebben en houden verliezen en niets meer hebben om op terug te vallen. Bangladesh is één van de landen die het snelst en meest beïnvloed wordt door de klimaatopwarming en wat voor ons problemen voor de toekomst zijn, is voor hen helaas al de harde realiteit. Het is nu dus aan ons om niet enkel voor onszelf, maar ook voor hen ervoor te zorgen dat we een mooie toekomst tegemoet kunnen gaan."

DSC01089

Jana is één van de zeven jongeren achter het project Climate Conscious. Check zeker eens hun Facebook- of Instagrampagina en neem een kijkje op de website!

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.