Platform

PLATFORM?

Platform is een jongerenwerking onder de vleugels van MOOOV Brugge en Cinema Lumière Brugge. Onze hoofddoelstelling is evenementen organiseren voor Brugse jongeren, allen te maken met film of het audiovisuele medium.

Zo vertonen wij op onze filmavonden zorgvuldig uitgekozen films. Deze worden geselecteerd door de leden van PLATFORM, we zijn een team van acht jonge mensen met grote interesse voor film en cultuur.

Voor wie?

We willen jongeren gemotiveerd en gepassioneerd krijgen om naar de cinema te gaan, en zo een gezellige en boeiende avond te beleven met vrienden.

We richten ons zowel op​ ​jongeren uit het middelbaar als de hogescholen en universiteiten. We hopen onze kennis en liefde voor film over te brengen op andere jongeren uit Brugge en omstreken. Op die manier willen we dat een jonger publiek de weg naar Mooov filmfestival en Cinema Lumière vindt. Want daar zijn altijd films te zien die, vooral in de jongerenwereld, niet gepromoot worden maar die uiteraard de moeite waard zijn! Steeds kiezen wij om​ ​dit genre films te vertonen in plaats van blockbusters. Vooral willen we een laagdrempelige activiteit voorschotelen die mensen hun kennis kunnen verrijken.

342843699 210390078397953 2116998289070856791 n

Activiteiten?

In Cinema Lumière organiseren we​ ​sinds september 2019 maandelijks filmavonden waarbij we kiezen voor zowel oude pareltjes als vernieuwende films. Zo hebben we tot heden een kleurenreeks gemaakt waarbij vier films naar voor gebracht werden op basis van een kleur die gelinkt kon worden aan het gevoel van de film. Hierbij organiseren we steeds een bar waar iedereen welkom is om gezellig te praten over de films.

We blijven niet enkel in de cinema hangen, maar vertonen films ook in andere opstellingen. Hierbij proberen we tegelijk een brug te slaan over de verschillende culturele werkingen in Brugge door samen te werken met Het Entrepot, BLVRD, De Tank, House of Time, de Stadsschouwburg en natuurlijk Cinema Lumière en MOOOV. Zo hebben we al een mini-drive-in cinema gemaakt bij Het Entrepot en een film vertoond in de graansilo van House of Time. We zijn ook een van de medeorganisatoren van URB 2021 die plaats zal vinden in de Brugse Stadsschouwburg. Hierin zijn we ook niet alleen met film bezig maar kijken we ook naar audiovisuele kunstenaars die we uitnodigen om een kunstwerk te maken voor een evenement die we organiseren.

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.