Yasco zoekt baasje

Op een mooie zomerdag stelt Hermien, de voorzitter van het Blauwe Kruis, een elfjarige American Stafford aan ons voor. Meteen valt op dat Yasco’s rechteroortje rechtop staat, terwijl het andere plat ligt. Het geeft hem iets unieks. Hermien stelt voor om naar de knuffelruimte te gaan, een van de favoriete plekjes van de viervoeter.

Yasco wandelt vlotjes mee tot aan de hoeve van het asiel. Daar bevindt zich een vergaderruimte die tegelijk ook dienst doet als knuffelruimte voor de honden. Het is een huiselijke kamer waar speeltjes, manden en kussens liggen. Zo ervaren de honden een gevoel van een echte thuis en blijven ze niet voortdurend in hun hok. Er staat ook een zetel, waar Yasco zich meteen zonder gêne in neerplofte … Hij is er duidelijk helemaal op zijn gemak! Ook de trappen naar de bovenverdieping schrikken hem niet af. Yasco de verkenner.

Staffords hebben niet de beste reputatie, maar Yasco bewijst dat je nooit kunt veralgemenen. Deze cutie doet niets liever dan knuffelen. Met zijn elf lentes is hij niet meer van de jongste, maar volgens Hermien biedt een seniorhond net bepaalde voordelen. “Waar je een puppy nog zelf moet opvoeden, is dat bij een senior al gebeurd.

Yasco Studio Pêche 4

Zindelijkheidstraining, naar de hondenschool gaan … Dat is allemaal niet meer nodig. Oudere honden slapen veel en hebben minder lange wandelingen nodig. Ze trekken ook niet tijdens de wandeling. Yasco is wel nog heel fit voor zijn leeftijd. Hij kan dus zowel bij jonge mensen met een actief leven geplaatst worden, als bij oudere mensen. Deze goedgemutste stafford verdient echt een tweede kans.”

Yasco Studio Pêche 2

Yasco zoekt een nieuw, gezellig huisje waar nog geen andere dieren verblijven. Wil jij je over deze superknuffelbare viervoeter ontfermen? Neem dan contact op met het Blauwe Kruis.

Dierenasiel Blauwe Kruis Brugge
www.blauwekruis-brugge.be

Tekst: Ellemijn van Puymbroeck, Beeld: Studio Pêche
Uit BLVRD Magazine editie #29

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.