VILLA BOTA SEIZOEN 9

VILLA BOTA s09

Begin oktober start het negende radioseizoen van Villa Bota. Voor wie het niet zou kennen (schaam u alvast tot in het diepste van uw ziel), maken we een korte schets. Villa Bota is een radiozender die sinds 2010 vanuit het Koningin Astridpark uitzendt en sinds dit jaar op de FM-band aanwezig is. Er worden geregeld events georganiseerd en in de loop der jaren zijn er wellicht al een aantal honderd vrijwillige radiomaeckers (ja, zo wordt dat hier geschreven) voor de micro gaan staan. Dit negende seizoen komt met een speciale start, want de schuivers worden opengezet in een nagelnieuwe radiostudio.

Maar geen radiozender zonder input, uiteraard. Dit jaar starten 36 shows een nieuw seizoen, waarbij dat voor vijf shows voor de eerste keer is. Ook uw geliefde BLVRD (ja, we houden evenveel van u) zal weer aanwezig zijn. Graag zetten we enkele nieuwigheden in de spotlight.

Villa Bota Kasper Vandermaesen

22.2
Een rendez-vous van de grootste Brugse selecteurs, woorden van zij die ze waar zullen maken. De show wil aantonen dat muziek niet vanzelfsprekend is en dat het ook out of the box mag zijn. Een mooie chemie van twee funky, urban-geschoolde DJ’s die een specifieke levensstijl aan de show willen koppelen.
> Tweewekelijks op woensdag tussen 22u en middernacht.


Feel-X Friday Fest
Feel-X, dat is Felix Blieck, die bij Villa Bota een oude bekende is van radioshows ‘House of Paradise’ en ‘New Heights Radio’. Al enkele jaren verzorgt hij op verschillende events de muziek en was zelfs eerder dit jaar finalist bij MNM’s ‘Start to DJ’. In zijn Friday Fest (je mag eens raden op welke dag dat zal zijn) draait hij de beste partyplaatjes aan elkaar en informeert de Brugse jeugd waar men in de buurt het best kan gaan feesten.
> Iedere vrijdag tussen 19u en 20u.


RaGio Bob
Neen, geen spelfout te bespeuren hier. De namen van presentatoren Gieles en Bob zitten verwerkt in de titel van wat eigenlijk al enkele jaren een podcast is waarin ze paraat staan met de beste dosis prietpraat. De twee kameraden hebben een spontaan gesprek waarbij ze telkens een onderwerp tackelen dat door de luisteraar begeerd, hetzij door hen geconstrueerd wordt. Ze grijpen vaak terug naar de thuisbasis Brugge en vragen vaak iemand te gast om uit te horen over de orde van de dag. Een simpel format, gekleurd met muziek.
> Tweewekelijks op zaterdag tussen 10u en 11u.


Zondagskinderen
Hier kan wel verwarring ontstaan: ‘Zondagskinderen’ is een programma waarmee je in het weekend mag ontwaken, maar dan op zaterdag. In de show worden genres als world, jazz, beats en hip hop je als standaard geserveerd. De makers eren winnaars van gisteren, vandaag en morgen.
> Tweewekelijks op zaterdag tussen 10u en 11u.


No Fun, Not Ever
Laat de naam je niet tegenhouden, want de makers hebben wel degelijk de bedoeling je een aangenaam uur te bezorgen. In de show worden nummers uit verschillende genres gemixt met een voorkeur voor rust, melancholie en experiment. Verwacht je aan shoegaze, post-rock, spiritual jazz en ander lekkers.
> Tweewekelijks op zaterdag tussen 18u en 19u.


BLVRD Radio
Wat we op papier al gezegd krijgen, krijgt op de radio nog extra verduidelijking. Bij BLVRD Radio is de basis van de show het magazine, waarbij we dieper ingaan op sommige artikels en vooral ook korter op de bal kunnen spelen bij wat nog komt of wat al geweest is. Waar we dat vorig jaar iedere maand deden, zullen we vanaf nu iedere twee weken te horen zijn.
> Tweewekelijks op woensdag tussen 19u en 20u.


Wil je graag zelf iets doen bij Villa Bota? Zin om mee te werken aan BLVRD Radio? Laat iets weten door te mailen naar neil@villabota.be. Het volledige zendschema vind je op www.villabota.be en vanaf 8 oktober hoor je het op 106.4 FM.


Tekst: Jordy Vermote. Foto: Kasper Vandermaesen.
Uit BLVRD Magazine editie #6.

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.