TOPWERK VOOR EEN PRIKJE

De leden van Soundcast, de jongerengroep van het Concertgebouw, selecteren elk jaar zeven must sees voor jongeren, waaruit je naar hartenlust kan kiezen en maar € 7 per voorstelling kosten.

80092919 2544343565800335 8853821471475105792 n

VR 05 NOV 2021: Donder & Apeland + Dave Douglas
Double Bill Jazz

Aïsha, 23 jaar, houdt van fotografie, muziek en schrijven:

‘Verwacht je aan jong jazzgeweld & uitgepuurde composities met de heren van Donder & Apeland. Daarnaast blaast trompettist Dave Douglas, een van de grote spelers in de Amerikaanse jazzscene, Guillaume Dufays werk letterlijk nieuw leven in.’

Dave Douglas KAAP Werf Brugge Tom Leentjes 2

VR 12 NOV 2021: Drumming (live)
Rosas & Ictus

Emma, 24 jaar, liefde voor dans en theater:

‘Drumming uit 1988 is een van de meest iconische werken van Anne Teresa De Keersmaeker. De aanzet is de live percussiemuziek van Steve Reich. Een ritmisch motief en bijbehorende beweging vermenigvuldigen zich tot een eindeloos spel van canons. De online streaming op Podium19 was al prachtig, de live uitvoering wordt ongetwijfeld adembenemend!’

Drumminglive c Anne Van Aerschot hogeresolutie BR

ZA 11 DEC 2021: any attempt will end in crushed bodies and shattered bones
Jan Martens / GRIP & Dance On Ensemble

Aïsha, 22 jaar, heeft een zwak voor beeldende kunst:

‘Zeventien dansers tussen 16 en 69 jaar bewegen zich tussen de lijnen op het podium, van chaotisch, over strak, naar verstild. Voeg daar een stevige dosis indringende muziek aan toe en je krijgt een energie die bijna extatisch is. Deze slotvoorstelling is nog maar een van de vele schitterende dansstukken van het festival December Dance. Be there, zou ik zeggen. Soundcast verslaat zoals elk jaar het festival met woord en beeld. Te volgen.

Anyattemptwillend 6 Phile Deprez

Jonger dan 26? Dan betaal je sowieso ook voor het overige Concertgebouw-programma maar de helft van de ticketprijs. Hier vind je alle info!

Uit BLVRD Magazine editie #24.
Tekst: Soundcast.
Thumbnail: Phile Deprez
Foto's: 1. Isaac Ponseele 2. Tom Leentjes 3. Anne Van Aerschot 4. Phile Deprez

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.