NIEUWE RADIOSHOWS BIJ VILLA BOTA!

Villa Bota, het alom bekende Brugs medialab, heeft er net weer een editie van Signaal op zitten. En wat voor één! Nu, daar blijft het niet bij, want het bescheiden, maar niet te onderschatten radiostation heeft alweer iets nieuws in petto. Verschillende dames en heren krijgen de kans om hun eigen radioprogramma te draaien. Wij waren curieus en wilden al een voorproefje. We gingen dus langs bij een paar van deze nieuwe radiomakers om te luisteren wat zij met onze ether gaan uitrichten.

HABITAT

Habitat is de radioshow gehost door Karim Shatla. Karim nodigt huismuzikanten en producers uit om de luisteraars kennis te laten maken met deze vaak nog niet bekende talenten. “De gast staat centraal. Het zal vooral gaan over wat hij of zij doet, over hun muziek die ze maken en die ook laten horen aan de luisteraars. Je moet de show meer zien als een podcast, er zal van alles besproken worden, al dan niet muziek gerelateerd. Ik wil het ludiek en plezant houden, humor zal dan ook niet ontbreken.

109358701 793861734718093 3769265714016283845 n

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Habitat zou doorgaan bij de muzikanten thuis, vandaar de naam Habitat, but then Corona happened. Een radioshow is dan ook het perfecte alternatief.” Aldus Karim. Binnenkort is er een facebookpagina. Op deze manier kunnen luisteraars up-to-date blijven en zichzelf ook kandidaat stellen om als gast bij Karim te gaan zitten. Ben je geprikkeld om nieuwe lokale artiesten te ontdekken? Luister dan zeker naar Habitat om de twee weken op dinsdag van 19u tot 21u.HA-FA

Deze radioshow wordt gedraaid door HA-FA a.k.a. Laurie Missiaen. Laurie wil wat meer vrouwelijk volk over de vloer bij Villa Bota en dus komt er bij elke radioshow van HA-FA een dame meedraaien in de studio. “Ik laat hen platen meebrengen en daar draai ik dan op verder. Op deze manier ontstaat er een wisselwerking van verschillende genres.” “Tot nu toe,” zegt Laurie, “zijn er vooral mannen die draaien en ik wil daar een verschil in maken. Feminisme is nog altijd een onderwerp dat moet worden aangekaart.”

Ben jij benieuwd naar welk vrouwelijk geweld de studio op z’n kop zal zetten bij de radioshow van HA-FA? Tune in op Villa Bota om de twee weken op dinsdag van 21 tot 22u.

109456499 423278325248524 2494914452635250384 nJANE MUSS

Jane Musschoot, beter bekend als Jane Muss, is ook één van de nieuwe muzikale talenten die bij Villa Bota komt draaien. Jane zal vooral elektronische muziekstijlen spelen. Maar haar show is meer dan dat. Jane heeft een missie: “Ik wil vooral de veralgemening van techno wegkrijgen uit het hoofd van mensen, het stereotiep beeld ervan. Techno is een parapluterm voor een elektronisch genre, maar er zijn daar enorm veel subgenres in. Heel veel mensen zien dat als één ding, ze plakken daar techno op en dat wil ik vermijden.” Jane wil de luisteraar kennis laten maken met de iets minder gekende nummers en zo die underground muziek wat meer naar de bovengrond brengen. “Techno is nu een beetje aan het vercommercialiseren en ik vind dat heel jammer. Ik wil dat bijzondere, dat experimentele eraan wat terugbrengen.”

109229668 885495058639566 3218208577317945114 n

Jane zal niet alleen techno, maar ook house, drum and bass en andere experimentele genres laten horen. Als jij into elektronische en experimentele muziek bent, luister dan zeker naar deze straffe dame haar radioshow om de twee weken op vrijdag van 21u tot 22u.


CARGO VESSEL BLUE SUN

Deze radioshow is niet zomaar een radioshow… Rodrigo Fraga en Mick Farrazijn voeren ons mee op een reis naar verschillende dimensies, planeten en galaxy’s. Elke show is een aflevering in hun zelfbedachte serie. “We bouwen eigenlijk een soundtrack op voor een fictieve sci-fi serie, waar je alleen de soundtrack van hebt en je eigenlijk daarop baseert om visueel verder te denken.” Vertelt Rodrigo. “Ik vond het heel interessant om daar een narratief rond te maken. Wij zijn grote fans van nineties en begin 2000 sci-fi series zoals Firefly, Farscape, Star Trek: the next generation, Star Trek: Voyager,... Ik vind die narratives zo leuk, want je kan heel creatief en breed gaan wanneer je denkt aan sci-fi en space travel.” Aldus Mick. “Dat narratief is ook heel handig om andere mensen uit te nodigen in onze shows of wanneer wij te gast zijn in een andere show. Het kan makkelijk verwerkt worden in ons verhaal en maakt het boeiend om te schrijven.” Voegt Mick nog toe.

Tijdens de radioshow van Cargo Vessel Blue Sun worden er verschillende muziekgenres gedraaid. Er zal hoofdzakelijk een elektronisch deuntje te horen zijn zoals ambient, deconstructed clubmusic, industrial dance music, enzovoort. Die muziek zal dus de soundtrack van de sci-fi serie vormen. Naast de luisteraars meevoeren in hun spaceship willen Rodrigo en Mick hen ook kennis laten maken met bepaalde nummers, artiesten en genres die iets meer niche zijn in Brugge. Ze willen ook hun vrienden en kennissen, die zich bezighouden met muzikale escapades de kans geven om hun nummers te laten horen via deze weg. Zelf maakt Mick ook muziek die hij in Cargo Vessel Blue Sun zal laten klinken.

Benieuwd wat de volgende aflevering voor jou in petto heeft? Doe je ruimtepak aan en klik je gordels vast, want Cargo Vessel Blue Sun voert je mee naar hogere sferen! Dit om de twee weken op donderdag van 22u tot 00u.

109180002 201724601261863 8731217069764393590 n

CHALET POS

Bij Chalet Pos worden de gasten uitgenodigd voor een après-ski bij Anton Posman. Anton nodigt muzikanten en mensen uit de culturele sector, uit Brugge en omstreken, uit voor een babbel. De gasten brengen hun eigen muziek mee om op deze manier de luisteraars kennis te laten maken met wie ze zijn, wat ze doen en wat hun eigen projecten zijn. “Meestal zijn het mensen die al ergens staan of iets bereikt hebben die uitgenodigd worden bij radioshows en ik wil de jongere generatie ook eens aan het woord laten.” Aldus Anton. “Ik kreeg het idee voor mijn radioshow door Savvy Skills van het Entrepot. Op deze manier mensen aan het woord laten, lijkt mij wel tof.” Anton zelf is ook muzikant en heeft verschillende projecten lopen, zoals POSjam. Hij wil dus andere artiesten ook de kans geven om hun zeg te doen en de luisteraars kennis te laten maken met het jong talent die er in Brugge te vinden is.

Wil jij dat lokaal jong talent ook leren kennen? Volg de radioshow dan zeker mee op Villa Bota om de twee weken op zondag van 20u tot 21u.

Tekst: Guynan Berton. Foto's: Villa Bota.
Uit BLVRD Magazine editie #17.

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.