MMMMM, MEER TAKEAWAY!

Sara schreef voor haar blog ‘the cosy corner’ een artikel over leuke takeaway adresjes. Ze kroop voor BLVRD nog eens aan haar eet- en schrijftafel en tipt ons de leukste adresjes!


De Republiek

"De kans dat je De Republiek in Brugge nog niet kent, is waarschijnlijk relatief klein. Het is een echte hotspot, zeker in de zomer met de gezellige tuin en de bijna botanische sfeer die er heerst. Velen gaan er langs voor een drankje, maar de keuken van De Republiek is zeker niet te onderschatten. Tijdens de lockdown kun je 7/7 terecht in het Grand Café voor takeaway (mits vooraf bestellen uiteraard). Wie geen zin heeft om uit zijn luie zetel te komen - terecht - kan hier ook kiezen voor Deliveroo. De menukaart voor takeaway en Deliveroo is helemaal dezelfde, dus je hoeft absoluut niets te missen.

Voor mij zijn de Messy Potatoes en de Taco Republica echte aanraders. Je vindt ze onder tapas, waar nog een tiental andere opties staan. De keuze hier is best groot, maar toch ook klein genoeg om net niet te hard aan keuzestress te lijden. Want geef toe, te veel keuze is ook niet goed. Voor de desserten op de kaart werkt het Grand Café samen met enkele locals uit Brugge en omstreken: Chez Mariette voor taart of gebak, How About Cheesecake voor cheesecake (duh) en Home By Alis voor bokkenpootjes, melo-cakes en tiramisu. Als het water nu nog niet in je mond komt, raad ik je aan om op de website van De Republiek een paar foto’s van het eten te bekijken.

Naast al dat lekkers voor takeaway en Deliveroo is er nog de WeekendKABBA. Ook daarvoor werkt De Republiek weer samen met ‘compagnons’ uit de buurt. Lekker lokaal dus! In de WeekendKABBA zitten drie soorten driegangenmenu’s: er is de regular-, de vegan- en de kidsversie. Er is voor ieder wat wils én je kunt een lekkere wijn en film (!) toevoegen aan je bestelling. En misschien nog het beste van al? €5 van je bestelling gaat rechtstreeks naar de organisatie Because We Carry. De vrijwilligers van de organisatie helpen kinderen en hun families in Lesbos die op de vlucht zijn en op zoek zijn naar veiligheid."

Graag iets bestellen bij De Republiek?
Bezoek republiekbrugge.be

Republiek c Femke Den Hollander verkleind

Petite Aneth

"Bistro Petite Aneth is gelegen aan de rand van Brugge, bij het mooie Graaf Visartpark. Voor wie het restaurant niet kent: het is een echt pareltje! Het interieur is er prachtig en dan heb ik het nog niet over het eten gehad.

Petite Aneth biedt een midweekmenuutje aan. Dat is van dinsdag tot vrijdag en bestaat uit soep en/of voorgerecht, hoofdgerecht en dessert, die elke week veranderen. Wie dat wenst kan nog een flesje wijn erbij bestellen en een kaasbordje, ook de kids worden niet vergeten. Als je geen zin hebt in een drie- of viergangenmenu kun je ook enkel een hoofdgerecht bestellen. Iedereen kan het menu opstellen dat hij of zij wenst, alle informatie daarover vind je op de website terug. Gelukkig stopt het daar niet bij, er is ook nog een weekendmenu! Daarvan geniet je uiteraard in het weekend en ook dat menu wisselt wekelijks. Het is dus altijd afwachten waarmee Petite Aneth je zal verrassen.

Het is moeilijk om voor deze zaak echte aanraders te noemen aangezien de menu's wekelijks wisselen. Ik kan je alleszins wel vertellen dat Petite Aneth me nog nooit heeft teleurgesteld. Als de kans zich ertoe leent om er eens langs te gaan na de lockdown, is het absoluut een must. Ook het personeel is bijzonder vriendelijk en de bediening is excellent."

Benieuwd naar wat Petite Aneth je deze week te bieden heeft? Eén adres: aneth.be


Ontbijt-, lunch- en theehuis Passeviet

"Het ontbijt hoort de belangrijkste maaltijd van de dag te zijn. Als je echt een ontbijtmens bent of als je gewoon eens zin hebt in een uitgebreid en verzorgd ontbijt, dan raad ik je Ontbijt-, lunch- en theehuis Passeviet aan. Zoals je aan de naam kunt merken is Passeviet niet enkel gespecialiseerd in ontbijt, maar ook in lunch en high tea. Ook daarvoor kun je steeds je bestelling doorgeven.

Mijn ultieme aanrader bij Passeviet is de American pancakes met maple syrup en vers fruit, al vervang ik de maple syrup altijd door chocoladesaus. Pannenkoeken als deze vind je op weinig andere plaatsen, ze naderen zelfs de perfectie…Geen zin in pannenkoeken? No worries! Er is nog héél veel te ontdekken zoals wentelteefjes, smoothiebowls en een 6-tal heerlijke ontbijtmanden.

Alles ontbijtgerelateerd kun je afhalen of laten leveren (€ 4 leveringskosten) van dinsdag tot zondag. Bestel je liever enkele lunchgerechtjes dan kun je die afhalen van dinsdag tot zaterdag.

Nog meer te weten komen? Bekijk Ontbijt-lunch-theehuis Passeviet op Facebook of via Instagram voor meer details en suggesties.


Restaurant Chagall

"Zin in een authentiek Vlaams gerechtje? Dan moet je zeker bij Chagall zijn! Het restaurant bestaat al een tijdje in Brugge, maar het is sinds vorig jaar in handen van Hein en Kim. Twee heel gepassioneerde horecamensen met tal van culinaire reiservaring uit het verleden. Chagall pakt zijn takeaway op twee manieren aan: er is een weekendmenu dat beschikbaar is van vrijdag tot zondag. Dat zijn dan meestal de chefsʼ favorieten.

Je krijgt een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert voor slechts €19,90, best impressionant! Als het weekendmenu je ding niet is (kan altijd gebeuren natuurlijk), dan kun je ook ‘à la carte’ bestellen. Daarop staan een heleboel voorgerechten en hoofdgerechten, waaronder salades, vlees, vis en pasta’s. Mijn aanraders voor Chagall: de huisgemaakte garnaalkroketten, scampi maison en de grietfilet met paksoi, een roomsausje en witbier. De à la carte-bestellingen kun je afhalen bij Chagall zelf van vrijdag tot zondag of je kunt ook van vrijdag tot dinsdag het volledige menu bestellen via Deliveroo.


Alles wat je moet weten rond de gerechten en menu’s vind je terug op de sociale media-kanalen van Chagall: Restaurant Chagall Brugge op Facebook en @restaurantchagall op Instagram. Go check it out!

126357152 209079473988656 7334813164509921299 n

De Grilloir

"De Grilloir is een grillrestaurant gelegen bij het Fort Lapin, aan de stadsrand van Brugge. Wie al eerder in het restaurant ging lunchen of dineren, weet dat het een absolute topper is en dat de grillgerechten van het hoogste niveau zijn. Ook het interieur en het zomers terras nodigen uit om De Grilloir een bezoekje te brengen.

Met De Grilloir At Home breng je het restaurant en al zijn heerlijke gerechten gewoon lekker bij je thuis. Op vrijdag, zaterdag en zondag staat De Grilloir voor je klaar om je te verwennen van fingerfood tot nagerecht en zelfs met een mooie selectie wijnen.

Omdat De Grilloir voor mij geen onbekend terrein is (integendeel), kan ik je wel wat advies geven over de (voor mij persoonlijke) toppers. De rundscarpaccio mag je zeker niet gemist hebben, ook de hoevekip, biefstukken en scampi Thaise curry kun je niet zomaar laten liggen. Toch liever zin in ribbetjes of gamba’s? Dat kan natuurlijk ook. Je hoort het al, ik zou alles aanraden als ik kon."

Op De Grilloir.be kun je de kaart uitgebreid bekijken en beslissen welk grillgerecht je als eerste wil uittesten!


Restaurant La Tâche

"Wanneer je bij La Tâche gaat lunchen of dineren, heb je altijd de keuze uit teasergerechten (voorgerechtporties) of de ‘gewone’ restaurantgerechten. Het leuke is dat dat bij de takeaway niet anders is. Zo is er een teasing-afhaalmenu dat je per persoon kunt bestellen. Daarbij krijg je 3 teasers en een dessertje gekozen door de chef. Stel je liever zelf je menu samen? Dat gaat uiteraard ook.

De keuken is bij La Tâche vooral Frans getint en gaat mooi mee met de seizoenen. Nu vind je er bijvoorbeeld een heleboel wildopties en vooral warme gerechten die je de koude dagen meteen doen vergeten. Als je de menukaart online bekijkt, zul je merken dat je heel wat keuze hebt uit voorgerechten, hoofdgerechten en desserts. Uit de vele opties raad ik je graag volgende gerechten aan die je zeker eens moet proeven: bisque van schaaldieren, graved lachs, pijlinktvis met risotto en de risotto met bospaddenstoelen. Als je nog plaats vindt voor een dessertje zijn de crème catalane en de pavlova mijn ultieme favorieten.

De menukaart voor afhaal vind je op latache.be, daar zul je meteen ook het menu vinden voor de feestdagen en een reeks afhaalwijnen waar je tijdens de lockdown 20% korting op krijgt. Bestellen doe je telefonisch, maar ook dat vind je online terug."

Tekst: Sara Bouvry. Foto 1: Femke Den Hollander. Foto 2: Chagall.
Uit BLVRD Magazine editie #19.

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.