leerlingen Maricolen schrijven speeches voor de toekomst

Afgelopen maanden liep Mattie stage bij Jong Volk. Ze startte een traject op bij een aantal klassen in verschillende middelbare scholen en maakte de leerlingen warm om hun stem te laten horen in de vorm van een #speechvoordetoekomst. In de Maricolen gingen 14 leerlingen aan de slag onder begeleiding van de lerares Nederlands. Dit zijn hun speeches voor de toekomst!

MIEL (18 jaar)
Mensen helpen is wat ik het liefst doe en is ook één van de enige dingen die mij gelukkig maken. Ik probeer te streven naar een toekomst waar iedereen kan zijn wie ze zijn en er dus geen enkele vorm van discriminatie is. Gelijkheid is voor mij de belangrijkste waarde. Dit is mijn #speechvoordetoekomst:

Miel Casteleyn SPEECHESVOORDETOEKOMST 1

ANOUK (18 jaar)
Ik ben vooral creatief en hou me graag bezig met alles wat rond kunst draait. Sport en zorgen voor jezelf en voor je gezondheid zijn ook zeker een belangrijk aspect in mijn leven. Familie en vrienden betekenen voor mij ook heel veel, ik ben een heel sociale! Dit is mijn #speechvoordetoekomst:

Anouk Vandenbossche SPEECHESVOORDETOEKOMST 1

AXANA (19 jaar)
Ik ben meestal een heel positief iemand die alle hoeken en kanten van de wereld wil ontdekken. Ik ben enorm nieuwsgierig en zoek graag nieuwe uitdagingen om mezelf bezig te houden. Dit is mijn #speechvoordetoekomst:

Axana Geys SPEECHESVOORDETOEKOMST 1

BRIANA (17 jaar)
Ik ben een zeer relaxte en creatieve persoon die altijd met iets bezig is. Als er iemand hulp of raad nodig heeft, zal ik altijd een helpende hand toesteken en eerlijk advies of feedback geven. Dit is mijn #speechvoordetoekomst:

Briana D Hoop SPEECHESVOORDETOEKOMST 1

EMILY (18 jaar)
Ik ben een warm persoon die veel geduld heeft. Ik ben heel creatief en probeer voor alles een oplossing te zoeken. Dit is mijn #speechvoordetoekomst:

Emily Deschacht SPEECHESVOORDETOEKOMST 1

GAËLLE (17 jaar)
Ik ben een rustig persoon. Ik ben erg empathisch waardoor ik goed situaties kan aanvoelen en de emoties van personen. Ook hou ik ervan om creatief te zijn. Ik ben geen luid persoon in groep maar apart kan ik meer mezelf zijn. Dit is mijn #speechvoordetoekomst:

Gaëlle Bertein SPEECHESVOORDETOEKOMST 1

JADE (18 jaar)
Ik ben een student 6e jaar 'mode en creatie' en ben vaak creatief bezig. Ik hou van uitgaan met mijn vrienden en plezier maken. Ik sta realistisch in het leven wat ook te lezen is in mijn #speechvoordetoekomst:

Jade Herreman SPEECHESVOORDETOEKOMST 1

KOULJIAN (19 jaar)
Ik ben een sociale persoon die graag voor mensen klaar staat als ze hulp nodig hebben. Ik ben graag bezig met interieur inrichten en creatief bezig en voor mijn vrienden ben ik altijd een luisterend oor. Dit is mijn #speechvoordetoekomst:

Kouljian Muhammad SPEECHESVOORDETOEKOMST 1jhgg

LOUISE (17 jaar)
Ik ben een leergierig persoon die graag een uitdaging aangaat en zijn eigen grenzen verlegt. Een gestructureerd persoon met een open kijk. Eén van mijn sterke kanten is verbaal sterk staan, alhoewel ik onder druk of stress dan het tegengestelde presteer. Dit is mijn #speechvoordetoekomst:

Louise Mestdagh SPEECHESVOORDETOEKOMST 1

MANON (17 jaar)
Ik heb een passie voor mode, een passie waar ik later graag meer mee wil bereiken. Ik ben een echte levensgenieter, elk moment van de dag is belangrijk voor mij. In mijn vrije tijd spendeer ik avonden en nachten met mijn vrienden en overdag geniet ik van de momenten alleen. Ik kan van mezelf zeggen dat ik een zeer positief persoon ben en doe er dan ook alles aan om van mijn dag iets te maken. Dit is mijn #speechvoordetoekomst:

Manon Pardo SPEECHESVOORDETOEKOMST 1

MATHIS (17 jaar)
Ik heb een passie voor muziek en dans! Dit is mijn #speechvoordetoekomst:

Mathis Vanderbiest SPEECHESVOORDETOEKOMST 1kdjdh

SARAH (17 jaar)
Ik ben heel behulpzaam en hou er dus van om mensen te kunnen helpen. Ik ben een rustig en soms verlegen meisje, maar ik laat me niet doen door anderen. Ik hou ervan om creatief en met mijn handen bezig te zijn. Dit is mijn #speechvoordetoekomst:

Sarah Bonny SPEECHESVOORDETOEKOMST 1kjhgf

SHIRLEY (18 jaar)
Ik ben een sociaal persoon en help graag mensen. Ik bied vaak een luisterend oor. In mijn vrije tijd ga ik graag shoppen en spelen met hondjes! Dit is mijn #speechvoordetoekomst:

Shirley Roesbeke SPEECHESVOORDETOEKOMST 1

WEBKE (17 jaar)
Ik volg architecturale en binnenhuiskunsten aan de Maricolen en woon in Ichtegem. Ik heb drie broers, ga in het weekend naar de Chiro en zit ook in mijn tweede leidingsjaar bij Kwiks. Dit is mijn #speechvoordetoekomst:

Webke Verstegen SPEECHESVOORDETOEKOMST 1

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.