JONG VOLK JAARBOEK 2021: SPEECHES VOOR DE TOEKOMST

Misschien zag je vorig jaar wel het JAARBOEK 2020 passeren... Geïnspireerd door de Amerikaanse jaarboeken vroeg JONG VOLK 100 jongeren om zichzelf te portretteren én hun getuigenissen te delen over 2020. Ze blikten ook vooruit en spraken hun verwachtingen voor 2021 uit. De editie van 2020 liet zo 100 jongeren aan het woord en zij brachten elkaar ook in beeld. Dit jaar, voor 2021, werd het Brugs jong volk niet gevraagd om elkaar te portretteren, maar maakte het jongerenplatform een jaarboek gevuld met "speeches voor de toekomst":

“Voor het JONG VOLK JAARBOEK 2021 vroegen we 30 jongeren om een speech te schrijven voor de toekomst. Vanuit een persoonlijke ervaring - aan de hand van wat ze zelf zagen en beleefden in 2021 - schreven ze hoe de wereld van 2053 er volgens hen moet uitzien. Ze lieten zich inspireren door figuren als Dalilla Hermans, Barack Obama, door Greta Thunberg, Emma Watson, door de inspirational speeches tijdens Highschool proclamaties of door iemand dichtbij, … Of lieten zich leiden door thema’s die zij belangrijk vinden, zoals #duurzaamheid #nightlife #creatie #klimaat #LGBTQIA+ #experiment #mentaalwelzijn #gelijkekansen #identiteit #vrijheid #verantwoordelijkheid …”

In het jaarboek lees je de speeches van 30 Brugse jongeren… aan zichzelf, voor een toekomstige generatie, voor de beleidsmakers, om te delen met vrienden… Het jaarboek is zo opgemaakt dat je de speeches kunt uitscheuren en adresseren.

Deze jongeren hebben dan wel allemaal een link met Brugge, maar hun verhalen / dromen zijn universeel. Met Jong Volk helpen we deze verhalen / dromen zo breed mogelijk te verspreiden. Om op deze manier andere jongeren te inspireren, in dialoog te gaan, … . Daarom richten we deze speeches ook aan jou. Laat ons deze massaal delen met iedereen die wil weten hoe het jong volk de toekomst ziet!

CHECK HIER ALLE SPEECHES & PORTRETTEN UIT HET JAARBOEK.

Jong volk jaarboek 2021

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.