IK BEN #JONGVOLK IN BRUGGE

Met JONG VOLK willen we tonen dat Brugge leeft, dat de stad meer is dan een historisch centrum en dat heel veel jongeren met interessante projecten bezig zijn en boeiende verhalen te vertellen hebben. Op allerlei manieren - via podcasts, video’s, fotoreeksen, interviews, illustraties, … - brengen we die verhalen in beeld, samen met jonge creatievelingen.

Afgelopen maanden werkten we met JONG VOLK aan een reeks van 30 korte video-interviews. De reeks toont jongeren die zich inzetten voor de Brugse queer community, jonge ondernemers, jongeren die leiding zijn bij de jeugdbeweging, jong volk met een liefde voor kunst, voor dieren, voor lesgeven, …

Hieronder vind je een sneak peek, maar check vooral jongvolk.be voor meer verhalen en laat je verrassen, inspireren, leer nieuwe plekken & organisaties kennen! Je eigen verhaal in beeld brengen? Geef een seintje >>> hallo@jongvolk.be !!!

FOTO MELIS

ANNA
Animator bij speelpleinwerking Kwibus

Van animator zijn op speelpleinwerking krijg je zoveel terug. Het is meer dan een 9-to-5-job, het is vermoeiend en er komt veel voorbereiding bij kijken, maar je krijgt er zoveel voor terug. Het allerleukste vind ik dat je zelf zotte plannen kunt bedenken. De jeugddienst helpt ons altijd heel goed om materiaal te verzamelen zodat we die plannen dan ook kunnen uitvoeren. Zo kunnen we de kindjes op het speelplein soms echt met de zotste ideeën verrassen!

KAAT
Studente aan de Academie & vrijwilliger bij The Student Village

Ik maak de grafische ontwerpen voor Brugge Studentenstad en ben permanentieverantwoordelijke in The Student Village. Het is een toplocatie om te gaan studeren. Je kan er gratis koffie, soep en chocolademelk drinken. Je kan er samen met vrienden studeren en natuurlijk ook samen pauze nemen: zoals pingpong of spikeball spelen.

LAUREN
Dierenarts assistent

Ik ben zot van dieren, maar ook van deze stad. Ik kom oorspronkelijk uit Dilbeek, maar ben compleet verliefd geworden op Brugge. Het heeft het hart van een dorp, maar het is groot genoeg om nog een stad te zijn.

LEX
Leiding in FOS 209 De Vrijbuiters

Het allerleukste aan de scouts is samen met mijn vrienden leiding kunnen geven en zien hoe die jonge gastjes plezier maken. Elke vrijdag bereiden we alle spelletjes voor voor de volgende dag. Daarna zakken we met alle leiding af naar de bar, dikke sfeer.

LINDE
Leidster bij het Jeugd Rode Kruis

Het verschil tussen het Jeugd Rode Kruis en een andere jeugdbeweging, bijvoorbeeld de KSA of de Chiro, is dat wij een veel kleinere groep zijn. Iedereen is welkom bij ons, ook kinderen die zich misschien wat anders voelen of zich niet altijd goed voelen in een groep.

FOTO JELLE

JELLE
Bezig met van alles… maar vooral vaak in Villa Bota

Ik ben bezig met muziek maken via projecten als Kakapunk en Hark. Ik maak ook T-shirts in Het Lab van Het Entrepot en ben heel vaak te vinden in Villa Bota. Ik draai zelf, maak shows, maar help ook met producties hier: Red Rock Rally, Signaal, kerst met Villa Bota, herfst met Villa Bota én de barnights. Ik vind de community het allerbelangrijkste in Villa Bota. Het zit hem al in de slogan: everyone, everywhere, always.

LOES
Klastitularis in MPI De Kaproenen

Als klastitularis in het buitengewoon onderwijs vond ik de perfecte match met mijn twee diploma’s: sociaal werk en leerkracht lager onderwijs. Zo kan ik de kindjes in mijn klas de extra ondersteuning geven die zij nog nodig hebben.

MARJOLEIN
Vrijwilliger bij Dorp & BLVRD Magazine

Ik heb deze zomer vrijwilligerswerk gedaan bij Het Entrepot voor Dorp en ik ben ook begonnen met schrijven voor BLVRD Magazine. Dorp is voor mij echt een heel speciale plek en ik heb er ook heel veel leuke mensen leren kennen.

MELIS
Studente ‘Mode & Creatie’ aan de Maricolen

Ik zou liefst in een groot modehuis terechtkomen, nadat ik heb gestudeerd voor mode. En ja, daarna heb ik de ambitie om een eigen label te willen beginnen, een eigen verhaal te vertellen.

THEO
Tank-resident en jonge kunstenaar

Ik heb net al mijn spullen in de Tank verhuisd. Van een klein atelier, naar een iets grotere ruimte. Ik had echt een eigen werkruimte nodig die ik kon afsluiten, zodat ik mij volledig kon focussen op mijn werk zonder enige vorm van afleiding. Wat Het Entrepot doet voor jonge kunstenaars is dus heel belangrijk voor mij.

Tekst: Luka Franck, Beeld: Jasper van het Groenewoud
Uit BLVRD Magazine editie #31

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.