Hond zoekt baasje

Asielen zitten overvol met dieren die wachten op hun gouden mandje. Hoog tijd om daar verandering in te brengen! Voortaan maak je in elk nummer kennis met een trouwe viervoeter die op zoek is naar een forever home. De spits afbijten doen we met Odette, een vijfjarige Akita Inu.

Wie is Odette?

Dit teefje kwam in het asiel terecht omdat de eigenaars haar te wild vonden voor hun jonge kindje. Ze gaven ook aan te weinig tijd voor haar te hebben.

Odette is een lieve, aanhankelijke hond met een zachtaardig karakter. In haar hok in het asiel stelt ze zich wat terughoudend op, maar zodra ze naar buiten kan, ontspant ze zich en toont ze belangstelling voor haar begeleider. Ze loopt rustig aan de lijn, alleen heeft ze af en toe een koppig trekje en wil ze plots niet meer verder wandelen. Eventjes motiveren en je krijgt haar zo weer mee op pad! Als je haar beter leert kennen, laat ze die koppigheid trouwens helemaal varen en geniet ze met volle teugen van aaitjes en knuffels.

Ze heeft nog niet samengeleefd met andere honden, maar tijdens de wandelingen lijkt het wel te klikken. Odette is zeer zindelijk: wanneer ze dringend moet plassen, geeft ze dat aan door te blaffen. In de auto zitten is ook geen enkel probleem. Als ze alleen thuis was, durfde ze weleens te ontsnappen. Daarom is het belangrijk dat de toekomstige baasjes een goed omheinde tuin hebben.

Odette Jana Germanus 5

De juiste baasjes

Deze Akita Inu zoekt een thuis waar ze veel beweging, aandacht en uitdaging krijgt. Uit voorzorg wordt ze niet geplaatst bij heel jonge kindjes. Kinderen vanaf ongeveer acht jaar zijn geen probleem. Een huis delen met andere huisdieren is Odette niet gewoon. Het klikt wel met andere honden, maar of ze erbij geplaatst kan worden, zal in het asiel getest moeten worden. Als de nieuwe baasjes ervaring hebben met het ras, is dat ook mooi meegenomen.

Tijdens de adoptieprocedure wordt nagegaan of de nieuwe thuissituatie voldoet aan de noden van het dier: kan er voldoende tijd voor vrijgemaakt worden? Is er genoeg ruimte? Is de tuin goed omheind? Of een baasje al dan niet in aanmerking komt om te adopteren, wordt altijd beoordeeld in het belang van het dier.

Stel jij je huis open voor Odette?

Wil jij deze trouwe viervoeter in je huis verwelkomen? Neem contact op met het Blauwe Kruis en leer haar uitgebreid kennen. Ga er herhaaldelijk mee op stap en breng er tijd mee door in de speelweide. Zo wennen hond en baasje geleidelijk aan elkaar.

Denk je eraan om een hondje te adopteren, maar past Odette niet meteen bij jouw gezinssituatie? Neem zeker een kijkje in het dierenasiel en ontdek wie van haar vriendjes wél een plekje in jouw huis (en hart) kan veroveren.

Contact

Dierenasiel Blauwe Kruis Brugge
Krinkelstraat 4
8380 Brugge
+32 (0)50 32 09 66
www.blauwekruis-brugge.be
bestuur@blauwekruis-brugge.be

Tekst: Ellemijn Van Puymbroeck, Beeld: Jana Germanus
Uit BLVRD Magazine editie #25

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.