Djinn en Daily zoeken baasje

Met valentijn in het vooruitzicht gaan we de romantische toer op en plaatsen we niet één hond, maar een koppeltje in de kijker. Djinn en Daily zijn twee lieve staffords die dol op elkaar zijn. Ze verblijven al bijna een jaar in het dierenasiel en kijken uit naar een warm thuis. Word jij hun nieuwe baasje?

Op een zonnige winterdag amuseren Djinn en Daily zich in de speelweide terwijl hun vaste wandelaars, die trouwens ook een koppel zijn, me wat meer vertellen over de honden.

“Djinn is het mannetje en Daily is het vrouwtje. Zij wordt binnenkort 7 jaar, hij is 3. De staffords zien er misschien stoer uit, maar ze zijn allebei heel lief. Het valt wel op dat het vrouwtje de baas is. Elke zaterdag en in de vakantie wandelen wij samen met beide honden. Maar in de week lukt dat niet altijd en dan neemt een van ons Daily of Djinn apart mee op wandel. Als hij alleen moet wandelen, blokkeert Djinn en wordt hij een beetje onzeker. Daily is ook zot van tennisballen en Djinn blijft er bijvoorbeeld netjes van af."

Djinn Daily Jana Germanus 10

Daily is trouwens heel schattig met haar tennisballen, ze neemt er zelfs eentje mee op wandel. Op een bepaald moment vroegen we ons af waar al haar tennisballen plots gebleven waren - want ze krijgt er van verschillende mensen – en toen bleek dat ze een hele verzameling bijhield onder haar bedje. Hoe cute is dat? Zelfs als haar een koekje wordt aangeboden, zie je haar enorm twijfelen om de bal los te laten.

Djinn is de meest sociale van de twee. Hij kan niet genoeg krijgen van aaitjes op zijn rug, hij zou zelfs letterlijk op je schoot komen liggen. Hij is wel gevoeliger voor stress dan Daily en heeft het lastiger met het leven in het asiel. Ook al is hij nieuwsgierig naar mensen en krijgt hij graag veel aandacht, op drukke dagen wordt hij een beetje opgefokt. Nogmaals, ook al ziet hij er misschien stoer uit, het is een redelijk teer mannetje.

Djinn Daily Jana Germanus 7

Daily zoekt wat minder toenadering. Zij was in het begin afstandelijk, maar nu we haar al zo lang kennen, is dat al veel veranderd. Als je je niet zo goed voelt, lijkt ze dat aan te voelen. Eén keer had ik het echt moeilijk en toen kwam ze al haar tennisballen brengen, dat vond ik zo ontroerend.”

“De honden zijn met pijn in het hart afgestaan omdat hun baasje door gezondheidsproblemen niet meer voor hen kon zorgen. Djinn en Daily worden samen geplaatst, omdat ze zo gehecht zijn aan elkaar. Daarom zoeken we baasjes die voldoende tijd hebben en sportief genoeg zijn om hen beide de beweging en tijd te geven die ze nodig hebben. Het liefst van al vertoeven ze in de speelweide, want daar kunnen ze samenspelen en zo snel lopen als ze willen. Een ruime en omheinde tuin is dus een must. Ze kunnen niet bij andere dieren geplaatst worden. Djinn en Daily zijn echte schatjes die hier nu al een jaar verblijven, veel te lang dus. We hopen dat ze snel een thuis vinden.”

Stel jij je huis open voor dit lieve koppeltje? Neem contact op met het Blauwe Kruis voor meer info.

Dierenasiel Blauwe Kruis Brugge
Krinkelstraat 4
8380 Brugge
+32 (0)50 32 09 66
www.blauwekruis-brugge.be
bestuur@blauwekruis-brugge.be

Tekst: Ellemijn Van Puymbroeck, Beeld: Studio Pêche
Uit BLVRD Magazine editie #26

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.